Utolsó üteméhez érkezett

2022.04.08. 14:30

Finisében a Bartók tér és az Oskola utca felújítása

Befejező üteméhez érkezett a Bartók Béla tér rekonstrukciója. Az éveken át tartó munkálatok utolsó lépése az Oskola utca új burkolatának kivitelezése, így várhatóan 2022 nyarára a tér és annak környezete egységes kinézetű közösségi térként funkcionálhat.

Héjj Vivien

Jelenleg az Oskola utca burkolatának kialakítása zajlik

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Múzeum Rendházépületének felújításához szükséges toronydaru elbontása után elkezdődhetett a Bartók Béla tér fejlesztésének befejező része. A projekt III. ütemében az Oskola utca új kőburkolatot kap, kinézete a Jókai utcáéhoz hasonlóvá alakul. A munkálatokhoz kapcsolódóan átmenetileg az utca forgalmi rendje is megváltozott: lezárták a gépjárműforgalom elől az Oskola utca Ady Endre utca–Szent János köz közötti, Bartók Béla térrel határolt szakaszát. Az építési munkálatok időtartama alatt az Oskola utca az Ady Endre utca–Jókai utca–Városház tér útvonalon, a Hiemer-ház előtti útszakasz igénybevételével közelíthető meg és hagyható el. A lezárt területre érvényes parkolóbérleteket a környező utcákban is elfogadják.

 

Ami az előzményeket illeti, a Bartók Béla teret – mint munkaterületet – még 2019 márciusában vette át a kivitelező, s ezt követően kezdődhetett a teljes felújítás. A projekt összköltsége 322,36 millió forint, melyből 261,65 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás, a fennmaradó összeget saját büdzséből fedezi a város.

 

Az első ütemben megtörténtek a közműépítési és tereprendezési munkák, ezt követte a Jókai utca és a Bartók Béla tér burkolat- és térépítészete, parkosítása. A tér jelentős zöldfelülettel gazdagodott, az odalátogató sétálók-pihenők kényelmét pedig egyedi utcabútorok biztosítják.

 

A jelenleg zajló munkálatok várhatóan június végéig tartanak. A megújult, színpadi résszel is rendelkező közösségi tér rendezvények, koncertek helyszíneként is szolgál, valamint a környék intézményei­nek lehetőséget adhat arra, hogy programjaikat kivigyék a szabad ég alá. A négyszáz fő befogadására alkalmas tér hozzájárul a város kulturális és közösségi arculatának megújításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában