Frissen Fejérből

2022.04.28. 07:20

Az elsősegélynyújtásról tanulhattak a Vasváriban

Rendkívüli elsősegélynyújtó foglalkozáson vehettek részt a Székesfehérvári Vasvári Pál Általános Iskola diákjai. A program keretében fontos dolgokat tanulhattak a szakemberektől a segítségnyújtással és az életmentéssel kapcsolatban.

Baráth Eszter

Gumilabdák segítségével kipróbálhatták az újraélesztés technikáját a Vasvári Pál Általános Iskola gyermekei

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Körülbelül kétszáz tanuló, a 3–4. évfolyam és a felső tagozat diákjai gyűltek össze a tornacsarnokban, ahol Klupács Péter és Pavelcze László foglalkozásán vehettek részt. A szakemberek célja, hogy már a gyermekeknek is megtanítsák: mindenki merjen és tudjon segítséget nyújtani. Ezt az üzenetet vitték el a Vasvári Pál Általános Iskolába is. 

A diákok a képekkel és videókkal tarkított, interaktív előadás során megtanulhatták többek között, hogyan lehet megállapítani, hogy valaki eszméletlen vagy halott, hogy melyik esetben mit kell tenni, vagy éppen mit kell tenni akkor, ha valakinek hátracsúszik a nyelve. Ezek mellett megismerkedhettek a defibrillátor működésével is. Gumilabdák segítségével kipróbálhatták az újraélesztés technikáját is, sokaknak sikerült eltalálnia a zene ütemét, amit a szakemberek arra használnak, hogy megmutassák, milyen tempóban kell nyomni a mellkast, ha arra szükség van. 

Zárásképpen Klupács Péter pozitív és negatív végkimenetelű példákkal erősítette meg a részt vevő gyermekek felé, hogy mennyire fontos a segítségnyújtás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában