Jubileumi év

2022.04.29. 12:00

A megyei polgárőrök kitüntetéseket vehettek át a kiváló munkáért

A Fejér Megyei Polgárőr Szövetség a fehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégiumban tartotta meg a 2021-es évet értékelő közgyűlését.

Csató József

Fekecs Dénes (b), az OPSZ elnökhelyettese és Cseh István megyei elnök (k) adta át a Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozata kitüntetést Hambalgó Lászlónak, a Pusztaszabolcsi Polgárőr Egyesület elnökének

Forrás: Csató József

Cseh István megyei elnök köszöntötte a résztvevőket, a többi között Vörös Ferenc rendőr ezredest, megyei közbiztonsági igazgatót, főkapitány-helyettest, Fekecs Dénest, az Országos Polgárőr Szövetség gazdasági elnökhelyettesét és Rabócki Zsolt tűzoltó alezredest, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelőjét. Cseh István ismertette a jubileumi év (30 évvel ezelőtt alakult meg a polgárőrség) eredményeit. A 103 polgárőr-egyesület 4007 tagja tavaly 815 266 óra szolgálatot teljesített, 35 786 órát a rendőrséggel közösen. Jelenleg 141 az ifjú polgárőrök száma. 

A polgárőrségnek a rendőrséggel kiváló a kapcsolata, egyes településeken példaértékű az együttműködés a körzeti megbízottakkal is. A múlt évben is nagy hangsúlyt kapott az önkormányzatokkal való együttműködés. Az eseményen kitüntetéseket és elismeréseket adtak át a kiváló munkát végzett polgárőröknek. A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát kapta: Ambrus Ferenc, a Pázmándi Polgárőr Egyesület elnöke, Fehér István, a Velencei Polgárőrség elnöke és Hegedűs László, a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség elnöke. Az ezüst fokozatot hárman, a bronz fokozatot pedig szintén hárman vehették át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában