Frissen Fejérből

2022.04.19. 08:00

A felújított dinnyési kúria első vendéglátása

Amióta március 25-én felavatták a felújított Vajky-kúriát, az idei húsvét az első alkalom, amikor az épület megnyílt a programot látogatók előtt.

Tiahanyi Tamás

Húsvéti program a Dinnyési Hagyományőrző Központban

Forrás: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az idei ünnep azért is különleges, mert a járvány okozta korlátozások után most tudták először megrendezni a Dinnyési Hagyományőrző Központ visszatérő húsvéti programját, ráadásul egy olyan közreműködővel, akitől sokat várnak. A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társaságával kezdődik együttműködés, velük Gárdony közművelődési feladatellátási szerződést kötött. Máris számos érdekességet hoztak szombatra: Gelencsér Juliannával madár alakú tojástartót készítettek csuhéból, tojás alakú, ütőfával készült mézeskalácsot pingáltak Seregély Mirtillel, játékok születtek – az eredeti tojásíró mintakincs felhasználásával – Hegedűs Orsolyával és Szabó Eszterrel. 

Zsovák Klára tojásírást mutatott be, filcből madár alakú ablakdíszt hímezhettek az érdeklődők Komendó Gabriellával, növényi ornamentikával díszítette bőr kulcstartóit Farkas Réka, Cz. Budai Katalin bútorfestő pedig keresztet festett. – A társaság székhelye a Dinnyési Hagyományőrző Központ főépülete, így hos - szú távon számíthatunk kiváló közösségi programokra, kiállításokra – mondta Ocsenás Katalin rendezvényszervező. – Április 29-én például Régi elfeledett mesterségek országos találkozója címmel rendeznek konferenciát a helyszínen, de bemutatkoznak a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Borés Pálinkafesztiválon is. A húsvéti programra Makóról érkezett a varázslatos Mesekert, a felújított kúriában pedig az Aranyszamár bábszínház előadásának tapsolhatott az aprónép. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában