Megfelel az igényeknek

2022.03.31. 11:30

Új sportkomplexum épül a görög faluban

Több mint 210 millió forintból épül fel az új kulturális és sportközpont, mely jelenleg már szerkezetkész állapotban van.

Déri Brenda

Tessely Zoltán (j2) is megnézte a készülő csarnokot

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szerda délután egy helyszíni bejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartottak, amelyen a résztvevők megnézhették, hol tart jelenleg a nagy értékű beruházás, melynek keretén belül egy hatalmas épületkomplexummal gazdagodik a község. A térség országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán, elmondta, ennek létrejötte többévnyi közös munka eredménye, melyben közreműködött a helyi polgármesterrel, Papalexisz Kosztasszal és a görög nemzetiségi szószólóval, Koranisz Laokratisszal.

 

A képviselő beszédéből megtudtuk, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 120 millió forinttal támogatta a létesítmény megépülését, melyet Soltész Miklós államtitkár korábbi, megmaradt hozzájárulása és egy további támogatás egészített ki. Az államtitkár az iskola sportudvarának megépítésére 50 millió forintot adott a falunak, amiből 22 millió megmaradt, így azt a sportközpontra fordították. Ezenfelül még 70 millió forintnak megfelelő anyagi forrást kapott az önkormányzat, azaz összesen 212 millióból épülhetett meg a jelenleg szerkezetkész állapotban lévő központ.

 

A településvezető elmondta, nagyrészt az általános iskolások fogják használni, ugyanis a tornaórákat itt tartják majd, emellett a sportegyesületek és szövetségek is helyet kapnak: – Igen aktív sportolóink és klubjaink vannak, tornászok, karatésok, pingpongosok. Az ő igényeiket is figyelembe vettük az épület kialakításánál – fogalmazott Papalexisz Kosztasz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában