Búvóhely

2022.03.10. 16:15

Öt új madár- és denevérodút telepítettek a Zichy ligetben

A Völgyhíd Alapítvány és a városgondnokság természetvédelmi vezetősége karöltve dolgozik Fehérvár és környékének természetvédelméért.

Hajdú Marianna

A belvárosban is fontos a madárvédelmi zónák fenntartása

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Most éppen madarakat védenek, egyébként a városi helyi természetvédelmi területeknek a kezelésében vesznek részt. A madárbarát programot három évvel ezelőtt kezdték el közösen, és nagyon jó eredményeik vannak. Már több tucat odú van kint a város különböző pontjain, parkokban vagy éppen olyan külterjes részeken mint Sóstó vagy Aszalvölgy. A belvárosi parkokban is nagyon fontos az ilyen élőhelyeknek a kialakítása és a madárvédelmi zónáknak a fenntartása annak érdekében, hogy a város biológiai sokfélesége minél magasabb legyen.

 

Szerdán a Zichy ligetben négy új madárlakást és egy denevéreknek szánt búvóhelyet helyeztek ki. Az ilyen sok fával övezett zöld zónákban nagyon sok madár fészkel, olyanok, mint a széncinege, a csuszka vagy a mezei veréb. A mesterséges fészekrakó helyek bővítésével is nagyban segítik a madarak költését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában