Frissen Fejérből

2022.03.26. 07:30

Négy évnyi szakmai projektet zártak le, amelyben három Fejér megyei intézmény vehetett részt

Négyéves projektet zártak le a pénteken tartott eseménnyel a Székesfehérvári Tan­kerületi Központhoz tar­tozó intézmények gyógy­pedagógusai a me­gyei művelődési köz­pontban.

Baráth Eszter

A különleges bánásmódot igénylő gyermekek nevelésében, fejlesztésében tettek szert fontos tudásra a gyógypedagógusok a projekt segítségével

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A különleges bánásmódot igénylő gyermekek nevelését, fejlesztését segítő projekt záró­rendezvényén vettek részt pénteken a tankerület gyógy­pedagógusai. Az eseményen Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, a projekt komoly lehetőséget biztosított a gyógypedagógusok számára. Számos támogatói program valósult meg Fejér megyében. A pedagógusok és egyéb segítő foglalkozású szakemberek számára tréningeket, konferenciákat, műhelymunkákat szerveztek. Olyan rendezvényeket valósítottak meg, amelyeken a sajátos nevelési igényű, fogyatékkal élő és ép gyermekek közös programokba kapcsolódtak be. 


A projekt a súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekeket nevelő családok számára támogató szülőakadémiákat, szülőklubokat szervezett, melyeken lehetőség nyílt egyéni és csoportos pszichológiai tanácsadás igénybevételére is. A szakemberek módszertani tudását bemutatókkal segítették, a gyermekek, tanulók számára játszóházakat, memóriabajnokságot, önismereti tréninget, meseterápiás foglalkozásokat szerveztek. 


– A köznevelési törvényben 96-szor szerepel a szolgáltatás kifejezés, de a szolgálat csak egyetlen intézményünk nevében és egy helyen található meg. Ez a pedagógiai szakszolgálat. Mi a különbség szolgáltatás és szolgálat között? A szolgáltatásnak van árjegyzéke, a szolgálatnak nincs. A szolgáltatás jogi, a szolgálat pedig erkölcsi kategória. A szolgálat ott kezdődik, ahol a szolgáltatás véget ér – fogalmazott Török Szabolcs, utalva a gyógypedagógusok odaadó munkájára. 


Mile Anikó szakmai vezető arról beszélt, hogy a résztvevők életében izgalmas időszak volt a projekt, és kifejezetten eredményes. Bíznak abban, hogy ezek az eredmények a megye, de akár a régió nevelési, oktatási és gyógypedagógiai szakszolgálati intézményeiben is hasznosulnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában