Közelebb kerültek az álmokhoz

2022.03.30. 08:00

Kezdődhet a kivitelezés Száron!

Örömhírek érkeztek! Egyrészről megkezdődhet a szári általános iskola felújításának első üteme, valamint a szintén régóta várt hivatal munkálatai is folytatódhatnak a kiegészítő kormánytámogatásnak (37 millió forint) köszönhetően.

Kecskés Zoltán

A Szári Romhányi György Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola a falu szívében áll – az utolsó nagyobb renoválás valamikor a 90-es években történt, tudtuk meg a munkaterület-átadás sajtótájékoztatóján Németh Norbert polgármestertől, aki megköszönte Tessely Zoltán országgyűlési képviselő közbenjárását és a kormány támogatását. Ezzel a beruházással közel 200 családnak okoztak örömet, akik Újbarokról, Bodmérról és Szárligetről járatják a gyerekeiket az intézménybe.

 

A szári faluvezető elmondta, hogy az elmúlt években többször is nekifutottak a fejlesztésnek, ám a közbeszerzés, a fenntartóváltás, valamint a koronavírus-járvány okozta áremelkedés miatt elhúzódott, de Tessely Zoltán országgyűlési képviselő közbenjárásának hála a magyar kormány megadta a szükséges forrást a megvalósuláshoz: kezdődhet a munka! A másik örömhírrel, a hivatallal kapcsolatos beruházáshoz kapcsolódóan is megköszönte a forrásokat, a kormányzat kiegészítő támogatását, hogy a második ütemmel befejeződhet a renoválás, melynek folyományaként az év végére visszaköltözhetnek az „otthonukba”.

 

Ami a műszaki tartalmat illeti: nyílászáró- és teljes villamoshálózat-csere, az A épületben mosdó és vizesblokk kialakítása, valamint az iskola felső udvara térburkolatot kap. Erre több mint 140 millió forint áll a kivitelező rendelkezésére, aki nem más, mint az egy éve átadott, gyönyörű bodajki templom kivitelezője, aki méltán lehet büszke munkájára.

 

A munkaterület-átadáson részt vett a Schnobl Ferenc, Újbarok polgármestere is, aki támogatásáról biztosította kollégáját, hozzátéve, hogy az általa vezetett település gyerekei is ebbe a méltán nagy hírű iskolába járhatnak év­tizedek óta, ami telis-tele van jó pedagógusokkal.

 

Tessely Zoltán, országgyűlési képviselő csatlakozva az előtte szólókhoz, örömét fejezte ki, hogy megújulhat az intézmény, és sikeres munkát kívánt a kivitelezéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában