Ma is aktuális

2022.03.16. 17:30

Ketten kaptak Csákvárért-díjat

„Magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a külföldieket vigyék el tőlünk” – idézte beszédében a kiáltvány ma nagyon is aktuális 10. pontját Illés Szabolcs, polgármester a március 15. előestéjén tartott városi ünnepségen, amelyen egyben a Csákvárért-díj kitüntetéseit is átadták.

Borsányi Bea

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A polgármester Jókai Mór 174 évvel ezelőtti proklamációját is idézte beszédében: „Testvéreim! A pillanat, melyet élünk, komolyabb teendőkre szólít fel bennünket. Európa minden népe halad és boldogul, haladnunk, boldogulnunk kell nekünk is. Legyen béke, szabadság és egyetértés! Követeljük jogainkat, melyeket eddig tőlünk elvontak, s kívánjuk, hogy legyenek azok közösek mindenkivel.” Hozzáfűzte, az igaz üzenetek megvalósításához bátor tettekre és bátor emberekre van szükség. És igaz ez a mai időkre is. 1848–49-ben a magyarok bebizonyították Európának, hogy egy kis nemzet is képes lehet összefogásra, és elérhet nagy eredményeket hatalmas túlerővel szemben is. Az ünnepség az általános iskolások műsorával folytatódott, majd a hagyományoknak megfelelően átadták a Csákvárért-díjat, amelyet az idén ketten kaptak: Tóth Árpád, az Aqvital Csákvári TC asztalitenisz szakosztályának vezetője, aki mintegy fél évszázada tevékenykedik a sportágban Csákváron és Szőllősi Pál, aki falugazdászként 2000 óta szervez amatőr borversenyeket a kisvárosban. 
A díjátadást követően koszorúzást tartottak a Hősi Emlékműnél, majd a Rátonyi Róbert Színház társulatának produkciója zárta az ünnepi délutánt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában