Nőnap

2022.03.08. 07:00

Fejér megye évfordulós emlékei

FMH

Férfivallomások 

1972-ben a címlapon a nőnapról olvashattunk. A Férfivallomások címmel megjelent írásunkban apák és gyerekeik vallottak, hogy mivel kedveskednek női rokonaiknak, ismerőseiknek. Egy óvodás kérdésünkre rávágta: „Ma én magam felmosok, elmegyek a boltba…”, míg másikuk hozzátette: „Én nemcsak a nőnapon segítek anyunak, hanem máskor is elmegyek reggel tejért…” Voltak olyanok is, akik elfelejtették a nagy napot. Alkalmam volt két bácsival beszélgetni. Egyikük éppen virágokat rakott fel egy kerékpárra. Mivel lepi meg női rokonait? – kérdeztem, és a válasz „nem tudom” volt. Pedig van, akit meglepjen, akinek örömet szerezzen egy-egy szál virággal, egy csokor hóvirággal. A másik bácsi élvezte a napfényt, nézelődött az utcán. Nőnap? Mikor lesz?… 

„Visszaköltözik” 

1992-es lapszámunkban számoltunk be róla, hogy az egész hazai áruházlánc központja Bicskén lesz – tudta meg a Hírlap 30 évvel ezelőtt. Az országos hálózat, melynek egy időben már a kisvárosban működött a logisztikai és más központi tevékenységet végző egysége, azt tervezi, hogy, felszámolva drága budaörsi bérleményét, ismét Bicskére hozza a cég magyarországi „szürkeállományát” – erősítette meg Szebényi Zsolt polgármester. A cégcsoport e lépése a nehéz anyagi helyzetben lévő város költségvetését évente közel 30 millió forint iparűzési adóval gyarapíthatja majd. A cégcsoport döntését – ahogy akkor informálódtunk róla – jelentősen megkönnyítette, hogy egy felmérés szerint a központban dolgozó munkatársainak többsége ma is abból – az eredeti – „garnitúrából” áll össze, melynek tagjai a Bicske környéki településekről járnak dolgozni, így nem jelent számukra többletterhet az, hogy ismét a régi-új központba kell majd munkába járniuk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában