Frissen Fejérből

2022.03.03. 09:00

Farsangi finomságok jutottak a fedél nélkülieknek Fehérváron

Három nagy tálcányi frissen sült szalagos fánkkal élvezhették ki a farsangi időszak utolsó pillanatait a hajléktalanszálló ellátottjai, akik örömmel fogadták a finomságot, melyből nekik csak ritkán jut.

Héjj Vivien

A fánkokat Bereczki Kornélia és Bereczki Zsolt vette át

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nemrég olvashattak a Fejér Megyei Hírlap és a Nem csak a 20 éveseké a világ nyugdíjasklub két tagjának közös projektjéről. Krajtl Jánosné és Kőműves Józsefné vállalkozott arra, hogy közös erővel megsütnek több mint félszáz fánkot. A nyugdíjas asszonyok a nemes cél érdekében a hozzávalókon túl szívüket-lelküket is beletették az édességekbe. 

A fánkok ugyanis jótékony célt szolgáltak: a farsang utolsó napjaiban a Székesfehérvári Kríziskezelő Központban ellátott fedél nélkülieknek igyekeztünk néhány örömteli pillanatot szerezni. Mivel a járványhelyzet miatt az intézmény kapuit lapunk munkatársai sem léphették át, a központ dolgozói, Bereczki Zsolt és Bereczki Kornélia vették át a farsangi finomságokat. A fogadtatásról már Zsabka Attilát kérdeztük. 

– Az éjjeli menedékhelyen és az átmeneti szállón éppen ott tartózkodó hajléktalanok között osztották szét kollégáim a három nagy tálcányi fánkot. Akik bent voltak, azok mindannyian kaptak belőle, és tényleg nagyon örültek, mivel túl sokszor nem ehetnek ilyesmit, hiszen az alapvető étkezés biztosítása az elsődleges feladatunk – mondta a Kríziskezelő Központ vezetője. Most már bizton állíthatjuk, az órákon át tartó keverés, dagasztás és sütés elérte célját: a nehéz helyzetben élőknek is sikerült néhány örömteli pillanatot okozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában