Frissen Fejérből

2022.03.08. 12:00

Évadnyitó ünnepség a Katonai Emlékparkban

Március 10-én, szerdán tartják a hagyományos tavaszi évadnyitó ünnepséget a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen. Az ünnepség a kegyeleti emlékfutás résztvevőinek fogadásával kezdődik, majd ünnepi köszöntőkre kerül sor.

FMH

20211115 évadzáró rendezvény, Katonai Emlékpark, katonai hagyományőrzők, KEMPP, Pákozd. Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen a 13. évadnyitó ünnepségre kerül sor szerdán. 09.45 órakor fogadják a tizedik kegyeleti emlékfutás résztvevőit, közben térzenét ad a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar. 

A Himnuszt követően ünnepi beszédet mond Görög István, a KEMPP ügyvezető igazgatója és Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője. Ezután következik a baracskai „Éppen dalban” Férfikórus műsora, a Magyar Honvédség parancsnokának köszöntője, majd felhangzik a Pákozdi toborzó című induló és a Szózat. 

Az esemény 11.00 órától térzenével és a Katona–Élet–Képek című honvédelmi fotópályázat tavalyi díjnyertes képeiből készült kiállítás megnézésével zárul. 

A Katonai Emlékpark Pákozd évadnyitó ünnepsége nyilvános, így tisztelettel invitálnak minden érdeklődőt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában