A hősök közleménye

2022.03.25. 16:00

Az ötvenhatosok nevében több művész is a közvéleményhez fordult

Több, pályafutásával több szálon is megyénkhez kötődő közéleti személyiség, szellemi ember fordult az ötvenhatosok nevében a közvéleményhez.

Tihanyi Tamás

Cey-Bert Róbert Gyula

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Közeledik az országgyűlési választás és az országos népszavazás időpontja. Ezért tartotta fontosnak az egykori halálraítélt Wittner Mária, a Corvin-közben harcolt Cey-Bert Róbert Gyula író (aki egy időben a Kodolányi János Főiskolán is tanított), Palánky István, Kis Imre, valamint az Összmagyar Testület nevében Melocco Miklós elnök, szobrászművész, egyebek mellett a székesfehérvári Mátyás-emlékmű alkotója, Bándi Kund ügyvezető elnök és Szabó László főtitkár összefoglalni gondolatait a hazánkban kialakult belpolitikai helyzetről. Felhívást fogalmaztak, amit Cey-Bert Róbert Gyula küldött el szerkesztőségünk számára. 
 

 

„Mi, ötvenhatos szabadságharcosok figyeljük, hogy az idegen érdekeket kiszolgáló kommunista szellemiség lila, szürke és szivárványos színekben álcázva kezd visszatérni, veszélyezteti a magyar szabadságot, rombolja a magyar lelket” – írják közleményükben. Így folytatják: „Átéltük és megszenvedtük a kommunista diktatúra szörnyűségeit. Az elnyomó, idegen szovjet hatalom szolgalelkű kiszolgálását nem bírtuk elviselni, harcba szálltunk ellene, megfutamítottuk. A szovjet túlerő azonban közbelépett, megmentette őket, szabadságharcunkat leverték és elkezdődött a borzalmas kommunista megtorlás: letartóztatás, kínzás, vallatás, bebörtönzés, kivégzés, a kétségbeesett menekülés.” 

 


Az aláírók emlékeztetnek arra, hogy 1990-ben megtörtént a csoda, úgy tűnt, a szabadságharc célkitűzései megvalósulnak, visszanyertük függetlenségünket, a megszálló szovjet csapatok elhagyták az országot. Ám több mint három évtizeddel a rendszerváltozás után Melocco és eszmei bajtársai keserűséggel veszik észre, hogy a „vörös szörny” nemzetellenes szellemisége nem tűnt el véglegesen, balliberálissá válva, dékásként, szocialistaként, momentumosként, jobbikosként visszalopakodott a közéletbe, továbbra is a nemzetlélek megrontására törekszik. Idegen érdekek szolgálatában, ezúttal nem Moszkvának, hanem nemzeti szabadságunkat korlátozó, nyugati balliberális, globalista köröknek igyekeznek megfelelni. 
Az aláírók leszögezik, hogy a parlamenti választáson újabb szabadságharcot vívunk, ezúttal a balliberális világhatalom hazai képviselői ellen, ezért arra szólítanak fel „minden nemzetben gondolkodó” magyart, hogy szavazatával támogassa a magyar szabadságot, függetlenséget és nemzeti értékeket képviselő Orbán kormányt, illetve a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltjeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában