Frissen Fejérből

2022.03.27. 13:19

Átadták az új, korszerű bölcsődét Lepsényben

Közel 200 millió forintból készült el az új bölcsőde, amely 8 családnak, 8 édesanyának könnyíti meg mindennapjait.

Kecskés Zoltán

Forrás: Kecskés Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

Az elmúlt 12 év munkájának Lepsényben is látható és kézzel fogható eredményei vannak. Új utak, járdák, játszóterek valamint köz- és egészségügyi intézmények kerültek átadásra, amely az itt élők összefogásnak és reményének is köszönhető.

– Jövőbe vetett hitünknek egy újabb bizonyítéka a mögöttem látható, 100 százalékban pályázati támogatásból megépülő 21. századi épület, amely a legapróbbak ellátását fogja biztosítani – mondta a faluvezető, Salamon Béla az új bölcsőde átadóján szombaton a nagyközség apraja-nagyja előtt, egyúttal megköszönve a kormány és Varga Gábor országgyűlési képviselő áldozatos munkáját, támogatását.

Varga Gábor a bölcsődével kapcsolatos tényekkel kezdte beszédét: 199 millió forint támogatás, 8 férőhely, egy új épület, akadálymentesítés, energiahatékonyság és játszóudvar. Ugyanakkor elmondta, a beruházás túl mutat ezen, hiszen létrehoztak valami újat, ami 8 családnak, 8 édesanyának jelent segítséget. A képviselő kiemelte, a bölcsőde megnyitásával Lepsény ismét letette névjegyét az ifjúság nevelése tekintetében, hiszen az ország jövője a gyermekekben van és rájuk épül.

Az ünnepi beszédeket követően az óvodások, valamint a Kissek Zenekara és Salamon Réka Boglárka kedveskedett a jelenlévőknek színvonalas műsorral, majd Varga Gábor, Salamon Béla, valamint Simon László kormánymegbízott a gyermekek hathatós segítségével átvágta a nemzeti színű szalagot, megnyitva ezzel az intézményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában