Frissen Fejérből

2022.03.08. 09:00

A velencei mezőgazdasági iskola megkezdte a tavaszi felkészülést

Február végén megkezdődtek a kerti munkák a Dr. Entz Ferenc iskolában is. És természetesen a nőnapi virágözönre készültek.

S. Töttő Rita

A tavasz közeledtével a diákokkal együtt felfrissítették a terület növényeit

Forrás: Iskola

A velencei mezőgazdasági iskola mára igen hosszú nevet mondhat magáénak: a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiuma az idei évben is megkezdte tavaszi felkészülését. Elsőként az ősszel átadott tanösvényük szépítését kezdték meg. – A tervezett faápolási tanösvényünk első állomása elkészült ősszel. Most, a tavasz közeledtével felfrissítettük a terület növényeit: a diákok árvácskákat ültettek ki a múlt héten az ágyásokba – árulta el a hírlapnak Stossek Balázs igazgató. A másik nagy vállalásuk természetesen a nőnap, erre nevelgették csodaszép virágaikat: 

Árvácskák sorakoznak

Forrás: Iskola

– Nőnapra a kankalint – primulát – és a cserepes szegfűt, kőtörőfüvet ajánljuk. De sok gyönyörű árvácskánk is van kiültetésre. De hamarosan jönnek az egynyáriak is: a mézvirág, büdöske, legényrózsa, záporvirág, begónia vagy éppen a muskátli. A szobanövényeket kedvelőknek is neveltünk zöldeket: pozsgások, levéldísznövények, ampolna növények vannak nálunk és tanboltunkban is – tette hozzá az igazgató. Következő nagy virágosítási tervük pedig az iskola épülete mögött valósul meg hamarosan: – Biodiverz önfenntartó évelőágyat ültetünk. Minden évszakban mást mutat, mindig van benne valami szemet gyönyörködtető. Ambrus Mária Zsófia tájés kertépítő mérnök tervei alapján Lukács Zoltán irányításával tervezik elkészíteni ezt a különlegességet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában