Parkolók és járdák

2022.03.20. 07:10

A komfortérzetet növelik a nagyvenyimi fejlesztések

Három fontos fejlesztést is átadtak pénteken Nagyvenyimen. Ezek mindegyikéről elmondható, hogy nagyban hozzájárulnak a településen élők komfortérzetének növeléséhez.

Baráth Eszter

Mészáros Lajos, Vargáné Kaiser Katalin és Molnár Krisztián beszélt a nagyvenyimi fejlesztések fontosságáról

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Új parkolókat, felújított utakat és járdákat, valamint egy tanyagondnoki buszt is átadtak Nagyvenyimen pénteken, ahol Vargáné Kaiser Katalin polgármester mellett Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Mészáros Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselőjelöltje is jelen volt.

 

Vargáné Kaiser Katalin a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár épülete mellett kialakított parkolókkal és a közelben megújult járdákkal kapcsolatban elmondta, ezek egy olyan közfejlesztési projekt állomásai, amelyhez egy kormányhatározat keretében 100 millió forint érkezett Nagyvenyimre.

 

– Mindig örömmel tölt el, ha a körzet településein olyan fejlődést tapasztalunk, amely a lakosság komfortérzetét és biztonságérzetét fokozza. Remélem, hogy folytatódni fog ez a fejlődés Nagyvenyimen is, mindenesetre, ha engem választanak meg, én azon leszek, hogy folytatódjanak az ilyen és ehhez hasonló fejlesztések – emelte ki Mészáros Lajos.

 

Molnár Krisztián megyei közgyűlési elnök úgy fogalmazott: a három átadott fejlesztésben egy közös dolog van, mégpedig az, hogy mindegyik hazai forrásból valósul meg. – A már említett 100 millió forintos kormányhatározat mellett a település 15 millió forint támogatást kapott a tanyagondnoki busz beszerzésére és 40 millió forint támogatás érkezett útfejlesztésre is – hangsúlyozta Molnár Krisztián.

 

Az útfejlesztésnek köszönhetően több utca is megújult Nagyvenyimen, amivel a település ingatlanjainak már több mint kétharmad része felújított útburkolaton közelíthető meg, a tanyagondnoki busz pedig nagy segítséget nyújt majd a külterületen élők mindennapi nehézségeinek megoldásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában