Gyermekrajzok

2022.02.23. 07:30

Megelőzni kell, és nem elszenvedni a bűnt

Az áldozatok napja alkalmából kiállítás nyílt gyermekrajzokból, melyeket a Bűnmegelőzési Központ Jancsár utcai székhelyén láthattak az érdeklődők, kedden délelőtt.

Palocsai Jenő

Még harminckét éve, 1990. február 22-én tette közzé az Európa Tanács a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Ez a nap azóta is számos országban az áldozatok napja. Magyarország 1993-ban csatlakozott a kezdeményezéshez, és azóta a magyar rendőrség bűnmegelőzési szakemberei minden év februárjában nagy gondot fordítanak arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét a bűncselekmények áldozataira.

 

Tavaly nyáron avatták fel a Bűnmegelőzési Központot Székesfehérváron, a Jancsár utcában. Kedden délelőtt Vörös Ferencné alezredes, a Bűnmegelőzési osztály vezetője nyitotta meg a központ ajtaját, hogy azon belépve megtekinthessék az érdeklődők azokat a gyermekrajzokat, melyek a bűnmegelőzés témakörében születtek. Sok apró alkotó rajzolt, betörőket, akik időseket vagy akár fogyatékkal élőket raboltak ki, de szép számban készültek olyan grafikák is, ahol állatokat, elsősorban házi kedvenceket bántalmaznak álarcos figurák.

 

Vörös Ferencné az esemény kezdetén elmondta: – Itt, a központban különböző témakörökben tudunk tanácsokat adni, hiszen az áldozattá válás területe nagyon sok bűncselekmény-kategóriát érint. A 2021-es év rendkívül kedvező volt, hiszen a bűncselekmények száma csökkenő tendenciát mutat Fejérben. Ez azért is öröm a számunkra, mert azt is jelenti, hogy a bűnmegelőzés jól működik nálunk.

 

A bűnmegelőzési osztály vezetője azt is megemlítette, hogy készült az áldozattá válással kapcsolatban egy saját film is, mely a rendőrség, illetve a főkapitányság közösségi oldalán megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában