Érdekességek és titkok

2022.02.03. 07:10

Medvekarom készült papírból a Vörösmarty Mihály Könyvtár gyermekrészlegén

Macik és medvék – sokatmondó címet kapott a foglalkozás, amire a Vörösmarty Mihály Könyvtár gyermekrészlegén várták a kicsiket. Furcsán hangozhat, de a gyerekek számára egy kis papírcsík volt a legérdekesebb.

Baráth Eszter

Vidámságot csalt a gyermekek arcára az ujjukra ragasztott „karom”

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nem véletlen, hogy február második napján a medvék adták a témáját a könyvtár foglalkozásának. A hiedelem szerint ugyanis, ha ezen a napon a téli álmából felébredő medve meglátja az árnyékát, akkor még hosszú és zord téli napok várnak ránk.

 

Bár a foglalkozással elsősorban a nagycsoportos és kis­iskolás korosztályt célozták meg a szervezők, Varga Judit Aida, a könyvtár gyermekrészlegének munkatársa és a program vezetője elmondta, egészen kicsik is tanulhattak a medvékről. A résztvevők megismerkedhettek a medvék különböző fajtáival – természetesen szigorúan csak a könyvek lapjain és az elmesélt érdekességeken keresztül – és megtudhatták többek között, mit esznek, illetve hogy hány centiméteres karma van a barnamedvének.

 

Talán ekkor jött el a kicsik számára a délután egyik legélvezetesebb pillanata, hiszen Varga Judit Aida, hogy szemléltesse az állat karomhosszúságát, mindenkinek egy 12 centiméteres „karmot” ragasztott a kezére, amivel a kicsik vígan integettek. Emellett számos érdekességet is megtudhattak, például azt, hogy az óriáspanda az egyetlen olyan medve, amelyik vissza tudja húzni a karmait, de hallhattak arról is, a hatalmasra növő barnamedvék újszülöttként akkorák, mint egy tengerimalac.

 

A gyerekek körében nagy sikert arattak a különböző plüssmackók és a színezők is, amelyekkel Varga Judit Aida minden foglalkozásra készül, természetesen az adott témához kapcsolódóan, és nemcsak a kicsiknek, hanem a szülőknek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában