Többféle stílust is felvonultattak a modellek

2022.02.14. 07:10

Különleges divatbemutatóra került sor a Hiemer-házban

Különleges esemény érkezett első alkalommal szombat délután Székesfehérvárra. A Hiemer-házban egy online divatshow felvétele zajlott, melynek során fogyatékossággal élő modellek mutatták be három magyar divattervező ruháit.

Baráth Eszter

Hétfőn este látható a nagyközönség számára az online divatshow

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az Ability Fashion ügynökség hét modellje állt a kamerák elé a Hiemer-ház báltermében. Bennünk is ugyanaz a szív dobog – így hangzik annak a divatshow-nak a mottója, amelynek keretében fogyatékossággal élő modellek, köztük Down-szindrómás, látássérült, mozgássérült emberek vonultatták fel a különböző viseleteket. Az ügynökség hit­vallása szerint mindenkinek van jó oldala, pozitív tulajdonsága, ami ellensúlyozni tudja a gyengébb oldalát, és a fogya­tékossággal élő modellek is képesek ugyanazt a teljesítményt nyújtani.

 

Kamerák elé állt Lengyel Zsófia székesfehérvári parasportoló, esélyegyenlőségi referens is, aki így fogalmazott: – Szeretnénk megmutatni, hogy egy nő mindig nő, és minden nőt tisztelni kell, el kell fogadni úgy, amilyen állapotban ő született, teljesen mindegy, hogy fogyatékossággal él, vagy sem! 

A modellek Réti Éva, Lőrincz Ildikó és Dudik Szonja által tervezett ruhákat mutattak be, amelyek között a laza farmerruhák, a Valentin-napra összeállított piros koktélruhák és estélyik is megjelentek.

 

A bemutatót online tekinthetik majd meg az érdeklődők. Az ott készült kisfilmet és ehhez kapcsolódóan Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjét február 14-én, hétfőn 20 órakor teszik közzé az Ability Fashion közösségi videócsatornáján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában