Frissen Fejérből

2022.02.04. 11:30

Kincsek a Fejér Megyei Hírlap archívumából: Judit asszony felismerte magát

Judit asszony felismerte magát a múlt pénteki Kincsek a Fejér Megyei Hírlap archívumából című anyagunk egyik fotóján. Akkor éppen egy éve dolgozott a székesfehérvári városházán.

V. Varga József

Judit asszony fehérvári otthonában

Forrás: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

– A fotó 1965-ben készült az egyik ünnepi tanácsülésen. A fotográfián balról jobbra Kili Ferenc, a titkárság jogásza, jómagam, Süttő Judit statisztikai főelőadó és Vinczéné Éva gyors- és gépíró (a teljes nevére nem emlékszem) látható – mondja régi olvasónk, Takácsi Nagy Józsefné. – Nem újságírók vagyunk, hanem tanácsi dolgozók, ott ültünk oldalt, mondhatni „hivatalból”. 

Forrás: FMH archív

 

Judit asszonytól megtudjuk, hogy az eredeti képen, Éva mellett egy negyedik személy is szerepel, nevezetesen Nehrer György, a városi tanács vb-titkára.

 

– Azt nem tudom, hogy a másik felvételen éppen ki beszél a plénum előtt, de biztosan nem a tanácselnök. Tilinger István 1956-tól 17 éven keresztül volt a városi tanács elnöke – teszi hozzá.

 

– Negyven évet dolgoztam a város szolgálatában – meséli. – A tanácsnál – a titkárságon, a tervosztályon s végül a beruházási igazgatóságon – összesen 36 esztendőt, s közben már nyugdíjasként 4 évet a Széphőnél.

 

Szerette a munkáját, a pontosságot, alapos ember volt, s úgy érzi, 80 évesen ma is kellően összeszedett. Pedáns, így mondták róla a kollégái – veti közbe. Tavaly nyáron megözvegyült, férje Takácsi Nagy József, a megyei kórház főorvosa 92 és fél éves korában távozott e földi létből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában