A fővárosban tanulókat is várták

2022.02.19. 07:10

Disznótort tartottak a Corvinus-egyetem udvarán

Volt, aki sosem volt még disznóölésen, míg mások többször is. Van, aki a véres, más a májas hurkára esküszik és olyan is akad, aki egyáltalán nem eszik húst, mégis ott volt a Corvinus Egyetem disznótoros rendezvényén.

Borsányi Bea

A kolbászt bizony be kellett fűszerezni!

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A disznót természetesen nem az egyetem udvarán döfték le, oda már három fél állat érkezett, amelyek további feldolgozását két hozzáértő szakember kezdte meg, míg a hallgatók a reggeli óráikon vettek részt. A campus-disznótort második alkalommal szervezték meg. 

Ahogy azt Dósa Péter, a Hallgatói Önkormányzat területi vezetője elmondta, a fővárosi BCE-s diákok is meghívást kaptak a disznótorosra, hiszen Budapesti Corvinus Egyetemből egy van, függetlenül attól, melyik városban tanulnak a hallgatói. Az ötlet egyébként az előző rektori megbízottól, Mezőszentgyörgyi Dávidtól ered és már az első alkalommal is sikeresnek bizonyult. Így került ismét a B épület mellé három fél disznó, amelyet darabolás után kolbászként, májas hurkaként és pecsenyeként fogyasztottak el a diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában