Frissen Fejérből

2022.02.21. 08:00

Alap lakói továbbra is számíthatnak a polgárőrök önzetlenségére

Az Alapi Polgárőr Egyesület 2005-ben alakult meg 15 fővel. A sokrétű munkáról (különös tekintettel a pandémia éveire) beszélgettem Rompos Mihállyal, az egyesület elnökével és feleségével, Mártival, aki a titkári teendőket látja el a községben.

Csató József

A Rompos házaspár 44 éve él boldog házasságban

Forrás: Csató József

Jelenleg huszonkét tagja van az alapi polgárőrségnek. Nagyon sokrétű tevékenységet végeznek a településen. – Igazi közösség a miénk, amely lehetővé teszi sokrétű feladataink mindennapos ellátását – hangsúlyozza Rompos Mihály elnök. Rompos Mihályné Márti – aki egyébként tősgyökeres alapi – titkár hozzáfűzi: – Nagy gondot fordít egyesületünk a községben történő éjszakai járőrözésre. Havonta 22 éjszakai szolgálatot teljesítünk. Ugyancsak fontos a különböző rendezvények biztosítása. Beszélgetésünk során természetesen szóba került az utóbbi két esztendő nem könnyű munkája is. 

Rompos Mihály ezt így összegezte: – A Covid19 vírus megjelenése jelentős feladatokat rótt az országra és természetesen ránk is a községben. Polgármesterünkkel folyamatosan egyeztetve segítettük a lakosságot, figyelve a helyes maszkviselést is. Fontos feladatunk az idősek és a vírusos betegek, családok segítése bevásárlással és a gyógyszerek eljuttatásával. Elmondhatom, hogy polgárőrségünk ebben a nehéz időszakban maximálisan helytállt, megmutatva: a lakosság mindig számíthat segítő kezünkre. Ez az időszak szorosabbá tette kapcsolatunkat az Alaphoz tartozó tanyákon élő emberekkel. Szolgálataink közben személyes kapcsolatot tudtunk kialakítani az emberekkel. A Rompos házaspár egyébként 44 éve él boldog házasságban. Márti tréfásan hozzáteszi: – Mi szó szerint a nap 24 órájában együtt vagyunk, mivel a polgármesteri hivatalban is négyórás munkaidőben dolgozunk, a polgárőrségi tevékenységünk mellett. A polgárőr házaspár kiérdemelte az Országos Polgárőr Szövetség A hónap polgárőre címét is egy alkalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában