Nádasdladány

2022.01.08. 11:00

Turisztikai pályázatok

Siki Szabolcs

Nagy erőkkel zajlik a település turisztikai pályázatának megvalósítása. Az egyik fontos terület a templom melletti parkoló, mely alkalmas lesz 45 személygépjármű parkolására. Ez a szilárd burkolatú terület csatlakozik a Promenádhoz, mely mellett a mezítlábas sétányt alakították ki, így a településre érkezők ellátogathatnak a sportpálya melletti játszótérre vagy a leendő fitneszparkba is. 

Fontos az úgynevezett kapusház felújítása is, ezen át lehet majd a kastélyparkba jutni, a mostani bejárat gazdasági bejáratként funkcionál majd. A kapusház lesz az első információs pont a látogatónak, prospektusokkal, interaktív eszközökkel, megnézhető rövidfilmekkel. Helyi termékeket, helyi emléktárgyakat is vásárolhatnak majd itt a látogatók. Kialakítanak két gyalogátkelőhelyet is. A munkálatokkal idén tavaszra szeretnének elkészülni. A település turisztikai koncepciójában a Valentiny téren (Valentiny János a Nádasdy család festője volt) kialakítandó játszótér is szerepel, melyet pályázati forrásból valósítanak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában