Frissen Fejérből

2022.01.26. 16:00

Személyesen és online is intézhető a parkolóbérletek cseréje

A nyáron kiváltott lakossági parkolóbérletek érvényessége január 31-én lejár. A csere személyesen a városgondnokság ügyfélszolgálatán és sorban állás nélkül az online felületen keresztül is intézhető.

Héjj Vivien

Nem sok idő maradt a bérletek kiváltására

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az alapvető szabályok továbbra is változatlanok: lakossági parkolóbérlet a gyalogosövezetben, kiemelt várakozási övezetben, valamint az I., II., III. várakozási övezetben állandó lakhellyel rendelkezők és az I., II., III. várakozási övezetben tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyek számára adható ki. 

Lakossági parkolóbérlet kizárólag a bérletet kiváltó személy saját tulajdonában álló vagy üzemben tartásában lévő személygépjárműre vagy kistehergépjárműre vásárolható. Feltétele, hogy a jármű forgalmi engedélyében szereplő lakcím megegyezzen a lakossági parkolóbérletet kiváltó személy lakcímkártyáján szereplő állandó lakhellyel vagy tartózkodási hellyel. Lakcímenként maximum két kedvezményes bérlet vásárolható. 

A céges autók esetén az a személy, aki nem váltott ki lakossági parkolóbérletet, a munkáltatója tulajdonában álló vagy üzemben tartásában lévő személygépjárműre lakossági parkolóbérletet válthat ki, amennyiben a munkáltatója engedélyezte számára a személygépjármű magánhasználatát, és erről igazolást állított ki. Fontos hangsúlyozni, hogy utóbbi esetben az adott lakcímre más jogcímen már nem váltható ki több lakossági bérlet. 

A közeli lejáratra tekintettel január végéig meghosszabbított nyitvatartással dolgozik a városgondnokság parkolási csoportja. Aki szeretné elkerülni az esetleges sorban állást, az online, a szekesfehervarparkolas.hu oldalon keresztül is megvásárolhatja lakossági bérletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában