Út és közlekedés

2022.01.12. 11:00

Osztálykirándulást nyerhetnek

Nem először hirdeti meg Álomút című rajzpályázatát a Magyar Közút Zrt.

Szanyi-Nagy Judit

Ezúttal január 15-ig várják az általános iskolások alkotásait; olyan műveket, melyeken a gyerekek az úthoz kapcsolódó témát, például útépítést, az út és a környezet kapcsolatát, az úton lévők tájékoztatását (Útinform) vagy a kerékpáros közlekedést ábrázolják. A pályázók 1–2., 3–4., 5–6., 7–8. osztály szerinti bontásban versengenek, emellett külön kategóriába kerülnek a gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó gyermekek.

A rajzokat előzetesen zsűrizik, ezt pedig egy közönségszavazás követi a Magyar Közút közösségi oldalán, várhatóan februárban. A zsűri döntése alapján mind az öt kategória nyertese, valamint a közönségszavazás győztese is egy-egy osztálykirándulást nyer Kiskőrösre. Itt a fiatalok megnézhetik az Úttörténeti Múzeumot és Petőfi Sándor szülőházát is.

A rendszerint Fejér megyei diákok részvételével zajló versengésre A/4 méretű, keret (paszpartu) nélküli rajzokat várnak – bármilyen rajztechnikával (ceruza, zsírkréta, vízfesték). A digitalizált pályaműveket a Magyar Közút Zrt. honlapján a kitöltött adatlaphoz szükséges feltölteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában