Vidra járt a tavon

2022.01.12. 10:00

Nyitva: állati tél a pákozd-sukorói vadasparkban

A remek látogatottságot hozó tavalyi év után ismét megnyílt a Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum. Most éppen nincsenek kicsinyek, mindenki vagy tinédzser vagy felnőtt, de sajnos a tavon történt egy komolyabb „vidramalőr”.

S. Töttő Rita

Kovács Norbert a hétvégi szakvezetésen eteti az állatokat

Forrás: BL

A téli arborétumi tájban a január 5-i újranyitás óta ismét gyönyörködhetnek a látogatók: a Pákozdi Pagonyban szakvezetéssel is megnézhetők a vaddisznók, gím-, dám- és szikaszarvasok, de a muflonok, őzek és persze az emuk is tovább éldegélnek a mesebeli tájon. Itt vannak még a nem is olyan mérges vadpulykák, a röpde fácánjai, gyöngytyúkjai és pávái is, amelyek remekül elvannak a januári időjárással is – mondta a Fejér Megyei Hírlapnak Kovács Norbert, az arborétum vezetője. Aki azért egy kellemetlen esetet is elmesélt: vidra járt ugyanis a tavon, így sajnos a szabadon mozgó szárnyasok gyakorlatilag eltűntek. A vidrát ezért szeretnék befogni, hogy elvigyék egy olyan élőhelyre, ahol nem tud ekkora kárt tenni. Az idei év egyik új feladata lesz ezért beszerezni új tőkés récéket, nyári ludakat és esetleg mandarin-, valamint kisasszonyrécéket. Szeretnének még más új fajokat is: vörös foglyokat, japán fürjeket, illetve más egyebet is. Felvetődött az állatkertté minősítés lehetősége is, hogy még színesebb lehessen a vadaspark állatállo-­ mánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában