Szemléletformáló foglalkozások

2022.01.01. 16:00

Mindennek a lényege a közösség a Mathias Corvinus Colle­gium Fiatal tehetség programjában

A ­Mathias Corvinus Colle­gium Fiatal tehetség programja (FIT) emeli a gyerekekben a tudás iránti vágyat, felkészíti őket a továbbtanulásra, segíti tudatos pályaválasztásukat és az életben való érvényesülésüket.

Majer Tamás

Inspiráló közösségbe kerülnek a diákok, az oktatás felépítése kimondottan élményközpontú

Forrás: MCC

– A FIT-nek köszönhetően a diákok többek között megtanulnak újraéleszteni, pénzügyi ismereteket sajátíthatnak el, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával, sőt, még a jövőkutatás rejtelmeibe is betekinthetnek – olvasható a Mathias Corvinus Collegium internetes oldalán.

– A gyerekek ezek mellett olyan szemléletformáló foglalkozásokon is részt vehetnek, mint a terápiás állatokkal való találkozás, a konfliktuskezelési tréning vagy a fogyatékkal élők világát megismertető érzékenyítő találkozások. Programunk az otthoni tanulást lehetővé tevő digitális oktatási anyagokra és kéthetenként személyes jelenlétet igénylő játékos szombati foglalkozásra épül. A képzésen neves szakértők és szakpszichológusok segítik a tehetségfejlesztő munkát. A gyermekek szüleivel is szoros közösségi kapcsolatot ápol az MCC, rendszeresen neveléssel kapcsolatos témájú előadásokat, összejöveteleket szervez számukra – írják. Székesfehérváron jelenleg már két közösség, avagy évfolyam, kétszer huszonöt általános iskolás diák vesz részt ebben a programban. A számuk emelkedni fog. Az oktatás, a képzés részint távoktatás, úgynevezett e-learning, de természetesen személyesen is találkozhat- nak egymással, illetve az MCC munkatársaival, oktatóival a diákok.

– Mindennek a lényege a közösség – fogalmazott Östör Annamária, az MCC székesfehérvári központjának képviselet-vezetője. – Egy inspiráló közösségbe kerülnek a diákok, táborozni, kirándulni járnak együtt, az oktatás felépítése is kimondottan élményközpontú – tette hozzá. 

Fontos még megjegyezni azt is, hogy minden képzés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában