Frissen Fejérből

2022.01.12. 14:30

Hulladékmentesítés Polgárdiban

Az önkormányzat a Tisztítsuk meg az országot! elnevezésű pályázaton 6 millió forintot nyert az illegális hulladék felszámolására.

V. Varga József

A rendezett településképhez ez is hozzáad

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-archív

A város közigazgatási területén négy akcióterületet jelöltek ki, amelyek kiválasztásakor fontos szempontként szerepelt, hogy a felszámoláson túl további fejlesztésekhez is kapcsolódjanak. Így került sor a Budapest–Balaton kerékpárúttal határos erdősáv hulladékmentesítésére. Begyűjtötték az illegálisan lerakott szemetet a legszennyezettebb önkormányzati tulajdonú területekről ugyancsak. Ezek között volt a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény polgárdi-tekerespusztai telephelyének megközelítését szolgáló út és az azzal határos erdősáv, valamint az iparterületi vasútállomás határában húzódó önkormányzati erdő is.

A három említett területen és a Dózsa György út lakott területen kívül eső erdős szakaszán összesen 265 köbméter hulladékot gyűjtöttek össze. A hulladékmentesítés a Polgárdi Városgondokság Kft. és a Vertikál Nonprofit Zrt. közreműködésével zajlott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában