Frissen Fejérből

2022.01.12. 07:20

Fejlesztésre 234 milliót kapott Füle

Nemrégiben közmeghallgatáson számolt be a község helyzetéről Kiss Róbert polgármester. A faluvezetőt a tervezett és megvalósult beruházásokról kérdeztük. Egészen 2019-ig tekintettünk vissza, hiszen az elöljáró akkor került a 880 lelkes kistelepülés élére.

V. Varga József

Kiss Róbert polgármester (b2) Törő Gábor országgyűlési képviselő társaságában egy korábbi faültetéskor, a Trianon-emlékműnél

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar falu programban összesen 234 millió forint forráshoz jutottak a bő két év alatt. A művelődési ház és a sportcsarnok fejlesztésére 140 millió forint támogatást nyertek. Megújult az egészségházuk (27 millió), és orvosi műszereket szereztek be (3 millió forint). Az önkormányzat épületére 27 millió forintot tudtak költeni, a BarátFüle Egyesület otthonára 6 milliót. Kisbuszra (közalapítvány) és mezőgazdasági gépre 15-15 millió forint jutott.

 

Egyéb támogatásokból oldották, oldják meg a közvilágítás teljes cseréjét, az új tehergépjármű beszerzéséhez 2 millió forint önerőt biztosítottak, az óvodai udvari játékokhoz pedig 1,3 millió forintot. A hallásvizsgáló készülék az óvodai ellátást javítja; félig elkészültek két buszmegállójuk felújításával, a folytatás az egyre növekvő árak miatt kicsit még várat magára. Beszerzés alatt áll egy fűnyíró kis traktor (egyebek között a borgátai önkormányzati üdülőházak karbantartása miatt mindenképpen szükséges).

 

Az önkormányzati tevékenység két szolgáltatással bővült: Miskei Rita közművelődési szakemberként, Pap Rita falugondnokként kezdte meg munkáját a közelmúltban.

 

Elnevezték a zártkerti ingatlanok utcáit, mivel sokan jelentkeztek be ezekre a területekre, viszont ezeket az önkormányzat mostanában nem tudja fejleszteni. A képviselő-testület arról is határozott, ha véget ér a pandémia miatti vészhelyzet, költségvetési okokból bevezetik a kommunális adót (telkenként évi 13 ezer forint). Megkezdődik a Vár úton túli ingatlanok villamosítása, kérik, akinek ilyen jellegű igénye van, jelezze az áramszolgáltatónak.

 

– Összességében elmondható, hogy az önkormányzat, a civilekkel együttműködésben, folyamatosan azon dolgozik, hogy minél jobb legyen Fülén élni – fejtette ki lapunknak a polgármester. – Figyeljük a pályázatokat, hogy milyen fejlesztést, fejlesztéseket tudunk megvalósítani. Hálásak vagyunk minden adódó lehetőségért; sokat köszönhetünk Törő Gábornak, a térség országgyűlési képviselőjének. Jelenleg számos háttérmunka a felszín alatt zajlik, és előkészíti a későbbi fejlesztéseket.

 

– Köszönjük a lakosság eddigi segítségét, a sok önkéntes munkát. Ilyenkor mindig megtapasztaljuk, hogy együttes erővel minden könnyebb, és hogy milyen jó füleinek lenni! – tette hozzá Kiss Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában