Jó alvó baba

2022.01.02. 07:05

Fejér megye első babájának története

Sokáig még viccelődött azzal a móri házaspár, hogy az újév első babája lehet az övék, de szilveszter délutánjára letettek erről. Aztán felgyorsultak az események és Dominika éjjel 1 óra után nem sokkal kezében tarthatta Sárikát, Fejér megye első újszülöttjét.

S. Töttő Rita

Forrás: Maróti Dorottya

Jól alvó babát tudhat magáénak Hajdu-Pollermann Dominika, aki 2022. január elsején éjjel 1 óra 8 perckor hozta világra Sárát, aki ezzel méltán nyerte el a Fejér megye első újszülöttje címet. A kicsi édesdeden szundikált édesanyja mellett a fárasztó, de boldog nap végén.

- Szilveszter este éreztem az első összehúzódásokat, ezért fogtuk magunkat, és elindultunk Mórról a Fejér megyei kórházba – emlékezik vissza az anyuka a szülést megelőző estére. Mivel viszonylag gyorsan történtek a dolgok - ahhoz képest, hogy első babáját várta -, így mire beértek Székesfehérvárra, már elég sűrűek voltak a fájások is. Ekkor már bizonyos volt, hogy nem jóslófájásokkal indultak útnak… Dominika ugyan másodikára volt kiírva, de szilveszter éjjelén már lehetett tudni: egy nappal korábban érkezhet Sára - Bence és Dominika első gyermeke.

- Sokat viccelődtünk a párommal, hogy talán ő lesz az újév első babája, de mivel még szilveszterkor is jól voltam, ezért arra gondoltam, hogy mégsem ő lesz az – mondja Dominika, aki a szülés előtt ügyfélszolgálatnál dolgozott, férje pedig kontroller. A család számára igazán különleges lesz a 2022-es esztendő: nemrégiben jöttek haza Debrecenből, pár napja költöztek új házba, ahová hamarosan vihetik haza az „új babát”.  – Kicsit sűrű volt – teszi hozzá az újdonsült anyuka, aki most csendes, nyugodt, babázós hetekre, hónapokra készül. A nagyszülők már nagyon várták a kislány érkezését, akinek a nevét a szülők már réges-rég kitalálták és szívükben őrizték érkezéséig.

Ahogy említettük, a család Debrecenből jött haza, Dominika ott járt terhesgondozásra is. Ilyen tapasztalatok mellett értékeli a fehérvári kórház felszereltségét, segítőkész szakembergárdáját. A baba hamar mellé került, egész nap vele van: - Sára egy tündér, jókat alszik. Az előbb ugyan eltörött a mécses, de most megint minden rendben – teszi hozzá a kicsit fáradt édesanya. S noha Sári első baba a családban, de a tervek közt kistestvér is szerepel. Hogy mikor, az még a jövő zenéje… - Mivel jó élmény volt a szülés, így nem kérdés, hogy lesz folytatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában