Frissen Fejérből

2022.01.14. 10:46

A fehérvári háziorvosok is csatlakoztak az oltási akciónapokhoz

Cser-Palkovics András péntek délelőtt több fontos információt is megosztott közösségi oldalán, mely érinti a fehérvári lakosokat.

feol.hu

Forrás: Vasvári Tamás / MTI

Elsőként az oltási akciónapok fontosságra hívta fel a figyelmet

Ezen a héten is zajlanak az oltási akciónapok, azaz időpont-foglalás nélkül van lehetőség az első vagy bármely ismétlő oltás felvételére a kórházi oltóponton. A fehérvári háziorvosok is csatlakoztak ehhez a nagyon fontos kezdeményezéshez. Arról, hogy melyik körzeti orvosi rendelőben mikor van lehetőség az oltások bejelentkezés nélküli beadatására, az alábbi linken tájékozódhatnak.

Csalók járják a várost

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, csalók bukkantak fel a megyeszékhelyen, akik időseket akarnak átverni parkolási bírságra hivatkozva. Erre a polgármester is felhívja a figyelmet, és arra kér legyünk nagyon óvatosak és figyeljünk az idős hozzátartózóinkra. 

Földszállítás kezdődik hétfőn 

Az Alba Aréna kivitelezéséhez kapcsolódóan január 17-én, hétfőtől megkezdődik az alapozás során kitermelt töltésföld elszállítása. Körülbelül egy hónapot vesz igénybe a 62 ezer m3-nyi mennyiség elhelyezése, ezért ebben az időszakban megnövekedett forgalomra kell számítani a Budai út – Nagyszombati út kereszteződésében és környékén - írja Cser-Palkovics András. 

Készül a város költségvetése

Folyamatosan zajlanak az egyeztetések, készül a város idei költségvetése. Csütörtökön a város képviselőtestületének tagjait is részletesen tájékoztatta a polgármester az előttük álló lehetőségekről és kihívásokról. Kiemelt feladatuk, hogy továbbra is garantálják a stabil és biztonságos működést, biztosítsák a bérfejlesztéseket és folytatódhassanak azok a nagyszabású fejlesztések, amelyek saját, kormányzati, illetve uniós forrásokból a város jövőjét szolgálják. 

Aranybulla Emlékév megnyitása

Az Emlékévet 2022. január 18-án 14 órakor ünnepi Díszközgyűléssel nyitják  meg a Városháza Dísztermében.

Nyílt napok a fehérvári egyetemeken

Csütörtökön megnyitotta kapuit az Educatio, a legnagyobb oktatási szakkiállítás. Emellett a fehérvári egyetemek is tartanak jövő héten nyílt napot az általuk nyújtott képzésekről. A részletes tájékoztató a pontos időpontokkal az alábbi linken érhető el.

A polgármester bejegyzése végén kitér arra, hogy az erőfeszítések ellenére sajnos a koronavírus-járvány ötödik hullámába léptünk. Arra kér mindenkit, hogy tartsák be a járványügyi szabályokat, előírásokat és nagyon vigyázzunk egymásra, továbbá felhívja a figyelmet a védőoltás fontosságára. 

Cser-Palkovics András teljes bejegyzését itt olvashatják:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában