Fölényben a többség

2021.12.21. 11:30

Velence leváltaná karácsonykor az ügyvezetőt

Újabb aktualitások a Velencei-tavi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó kapcsán. Legfrissebb értesüléseink szerint a szakrendelőben többségi tulajdonos Velence Önkormányzata, azon belül a polgármester, Gerhard Ákos most a meghosszabbított veszélyhelyzet kellős közepén szeretné felállítani ügyvezetői pozíciójából Ferencz Pétert. Azt már meg sem merem említeni, hogy a jelenleg is fennálló veszélyhelyzeten túl, mégiscsak adventi időszak van.

Déri Brenda

Egynapos sebészet létrehozását szorgalmazzák, ami az intézményben kapna helyet

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap (archív)

Ferencz Péter arról tájékoztatott minket, hogy az elmúlt hetekben folyamatosan oltották az embereket, ugyanis a szakrendelő oltópontként is üzemel. Mindezek ellenére lapunk információja szerint december 31-ig Velence polgármestere vissza kívánja hívni a jelenlegi ügyvezető igazgatót, Ferencz Pétert a posztjából és ki szeretné nevezni Egyed Pétert annak betöltésére. Ehhez azonban, a veszélyhelyzetre is tekintettel az Országos Kórház főigazgatójának, Jenei Zoltánnak az egyetértő nyilatkozatára van szükség. A városvezető december 1-jén írt levelében tájékoztatta az ügyvezetőt arról, hogy az Országos Kórház főigazgatója, a visszahívásával és Egyed Péter kinevezésével szemben kifogást nem emelt. Ez azonban kevés a fent említettekhez, mivel a törvényes eljárás szerint egy hivatalos egyetértő nyilatkozatra van szükség a főigazgatótól, aláírással ellátva. – Ilyen pedig mindeddig még nem érkezett – tájékoztatta lapunkat Ferencz Péter. A polgármester csupán az Országos Kórház Főigazgatóság koordinációs referense által írt levelet továbbította az ügyvezetőnek, aki kérvényezte a jogszerű eljárást, azaz az egyetértő nyilatkozatát. Éppen ezért állítja, meg is kereste az Országos Kórház főigazgató-helyettesét, Takács Pétert, akinek a hatásköre alá tartozik a járóbeteg-szakellátás, hogy küldje meg neki az aláírással ellátott, egyetértő, avagy nem egyetértő nyilatkozatot. 

– Jelenleg itt tartunk. Amellett, hogy ezen nyilatkozatnak a megküldését kértem a főigazgató-helyettes úrtól, mellékeltem a Fejér Megyei Szent György Kórház főigazgatójának, Bucsi Lászlónak a levelét arról, miszerint ő sem javasolja a veszélyhelyzet alatt a vezetőváltást. Már csak azért sem, mert az ellátási kockázatokat eredményezne. Több orvoskollégám is jelezte, ha leváltanak, akkor ők is távoznak az intézményből. Emellett a kisebbségi tulajdonrésszel rendelkező hét önkormányzat közül hatan személyesen, illetve levélben is jelezték nekem, hogy nem értenek egyet Gerhard Ákossal a leváltásomat illetően – mondta Ferencz Péter. Megkerestük továbbá a terület országgyűlési képviselőjét, Tessely Zoltánt is, hogy fejtse ki álláspontját az üggyel kapcsolatban. – Nekünk elsősorban azt kell figyelembe venni, hogy mi az, ami a Velencei-tó környékén élők érdekeit szolgálja. Azt gondolom, hogy a jelenlegi vezetés el tudja látni azt, amivel megbízták.

 Mi sem tükrözi ezt jobban, minthogy az érintett települések vezetői közül a velencei városvezető az egyetlen, aki ebben a kialakult helyzetben ezt nem így látja. A jelenleg is tomboló járványhelyzetben nem erre lenne szükség. A társulásban, a tulajdoni viszonyok alapján hiába számszerűségében Velence a többségi tulajdonos, a szintén tulajdonrésszel rendelkező települések polgármesterei és lakosai úgy gondolják, hogy jó úgy, ahogy van a rendelő. Úgy gondolom, hogy a polgármester úrnak nem ott kellene keresni a rendbetételt, ahol a nagyon nehéz helyzet ellenére is, de rend van. Amit még megemlítenék, hogy egy olyan kormány-előterjesztésen dolgozunk, amely egynapos sebészet létrehozását tenné lehetővé az intézményben. Talán beszédes, hogy ügyvezető igazgató úrral, Ferencz Péterrel közösen készítettük és készítjük ezt a kormány-előterjesztést. Szerintem hamarosan döntés is fog születni ez ügyben – nyilatkozta lapunknak az országgyűlési képviselő. 

 

Igyekeztünk felvenni a kapcsolatot Gerhard Ákossal is, ám lapzártánkig nem sikerült elérnünk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában