Felújítás

2021.12.17. 13:00

Új aszfalt és parkolók az Erkel Ferenc utcában

Az út minősége és az ott található parkolók is nagyon rossz állapotban voltak már az utcában. Most elkészült a felújítás.

Budai-Horváth Anett

Amint Molnár Tamás, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, 705 négyzetméteren aszfaltburkolat, 36 négyzetméteren járda, illetve 478 négyzetméteren térkőburkolat épült. Szegélyépítés 299 méter hosszan történt, csapadékcsatornát 48 méteren építettek ki. A kivitelezés költsége több mint 33 millió forint volt. 

Mint elhangzott, számottevő parkolóhely bővítésére nem volt szükség az utcában, ugyanis a vasútállomás fejlesztése, az intermodális központ kialakítása miatt az utcával szomszédos területen építenek majd ki ideiglenes parkolókat, a murvás parkolóhoz hasonlóan: – Az Erkel Ferenc utca mellett található régi Garas áruház területét a város megvásárolja, és ott parkolót alakítanak ki, ezzel kapcsolatban még lesz lakossági fórum az itt lakókkal, hogy egyeztessünk. De én úgy látom, hogy a parkolási problémák itt nem olyan nyomasztóak – mondta el Molnár Tamás. A felújítások tovább folytatódnak, a közeljövőben befejeződik a Deák Ferenc utca, 2022-ben pedig tervben van az Erzsébet utcai lakótelep és a tér teljes felújítása is, valamint a Béke tér felújítása is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában