Frissen Fejérből

2021.12.10. 07:20

Pénzt kapnak borítékban a csabdi idősek az önkormányzattól karácsonyra

Mozgalmas falusi advent és belső készülődés – összeférnek, ha összehangoljuk őket. Kicsi a település, egymást segíti az önkormányzat és lakosság. A polgármester az óvoda konyháján segít az ebéd­osztásban.

Zsohár Melinda

Huszárovics Antal az óvoda konyháján segít az ebédosztásban

Forrás: A polgármestertől

Az iskolában a napokban az ételkiosztásban segít Huszárovics Antal polgármester, mivel többen betegek, s nincsenek elegen. Melegítőkonyhájuk van, az időbeni porciózásban volt szükség a közreműködésre, s „maszkot fel!”, határozott a polgármester. Egészségügyi könyve is van, minden szabályt betartanak. A község közösségi buszát is vezeti Huszárovics Antal, ha úszni viszi a gyerekeket vagy orvoshoz az időseket. Friss hír, hogy a Magyar falu program pályázatán nyertek 15 millió forintot egy többfunkciós teherautóra, a közterületek karbantartását megkönnyítendő. A német munkakocsi korszerű, ügyes gép, billenthető platóval, a pandémia miatt csak tavasszal érkezik meg a „nyeremény”.

Az időseknek szóló karácsonyi ajándékot hatodik éve adja köszönetként és segítségképpen is idős polgárainak, testületi határozat alapján. Az 1300 lelkes Csabdin kétszáz 65 év feletti lakosnak viszik ki személyesen a képviselők és a polgármester az otthonukba a bankjegyeket tartalmazó borítékot, egy háztartás számára jelentős összeggel, egységesen. Azért döntöttek korábban a készpénz átadása mellett, mert az idősek (is) szeretik a kézzelfogható ajándékot, s mert leegyszerűsíti az eljárást. Természetesen az önkormányzati büdzséből származó pénz hivatalos úton kerül ki a kasszából, a megajándékozottak pedig aláírják átvételét. Mellé járnak még az ünnepi jókívánság szeretetteljes szavai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában