Frissen Fejérből

2021.12.20. 10:00

Nem adják fel! A hároméves fehérvári kisfiú lépteiért tovább küzd családja

A hároméves Major Zsombor és családja tovább küzd azért, hogy a kisfiú a GBS- szindróma ellenére megtanuljon járni.

Bokros Judit

Major Zsombor robotikus terápián vett részt, ahol egy gép segítségével tanult újra járni

Forrás: A család

A székesfehérvári Horváth Hella – akit sokan könyvtárosként, a madarak rajongójaként, illetve gyönyörű origamimunkák alkotójaként ismertek meg – igazán tudja, milyen az, amikor az ember egy ritka autoimmun betegségből, a Guillain Barré-szindrómából próbál felépülni. Éppen ezért nagyon is együtt érez sorstársával, a hároméves Major Zsomborral, aki 15 hónapos korától kezdve nem tud lábra állni – tehát épphogy megtanult járni, már el is vesztette ezt a képességét. Zsombor és családja azóta küzd a betegség ellen. Kezelések sora van már mögöttük, amelyek tetemes költséget emésztettek fel. Vannak azonban támogatóik, együttérző emberek – nekik is köszönhetően folytatódhat a terápia. 

Amint azt Zsombor édesanyjától, Major-Kiss Nikolettől megtudtuk: idén létrehozták a Zsombiért Alapítványt, amelyen keresztül bárki hivatalos úton adakozhat a kisfiú kezelésére. Ez utóbbi a kórházi alkalmakon túl speciális terápiát is magában foglal: Zsombi nemrég fejezett be egy robotikus terápiát, amelynek keretében egy gép segítségével tanul újra járni. Ez azt a célt szolgálja, hogy a járás képességét „visszaprogramozzák” az agyába. A terápia 21 ezer forintba kerül óránként, és a kisfiú napi három órán át vett részt rajta Budapesten. A javulás látszik, ezért jövőre szeretnék folytatni, de kicsit ritkábban, és más segédeszközöket is használnának – mondta Nikolett. Zsombinak tehát adakozhatnak az alapítványon keresztül, és van egy licitálós csoport is a Facebookon Licit Zsombi gyógyulásáért névvel, amelyben megtalálhatják a Hella által készített és felajánlott hóemberes festményt, amelyre december 21- ig várják a liciteket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában