Koronavírus Fejérben

2021.12.22. 07:00

Már több száz gyermek kapott oltást Fejérben

A múlt hét közepe óta zajlik az öt és tizenegy éves ­életkorú gyerekek koronavírus elleni vakcinázása Fejér megyében. Az első tapasztalatokról a szakembert kérdeztük.

S. Töttő Rita

Covid elleni oltás a Szent György Egyetemi Oktató Kórház oltópontján

Forrás: MTI (Vasvári Tamás)

Fotó: Vasvári Tamás

Múlt hét szerdán megkezdődött Fejérben az 5–11 évesek oltása. A megyében a két kórház – a székesfehérvári és a dunaújvárosi – oltópontján és alapvetően a házi gyermekorvosoknál vehetik fel az oltást a gyerekek, akiknek szülei előzőleg regisztráltak és – ha oltópontra kértek lehetőséget – időpontot foglaltak. 

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház oltópontjainak tapasztalatairól Reiber Istvánt, az intézmény koronavírus munkacsoportjának vezetőjét kérdeztük. 

– Mostanra már több száz gyermeket oltottunk a székesfehérvári kórházban. Az időpontot foglalók közül szinte mindenki meg is jelent az oltópontokon – mutatott rá Reiber, hozzátéve, hogy a gyerekek számára a Kikindai oltóponton külön bejáraton megközelíthető, játékokkal ellátott várót alakítottak ki, s gyerekgyógyászok oltják a gyerekeket. 

A kérdésre, hogy pontosan mivel, a szakember így válaszolt: – A gyerekek speciális kiszerelésű, kisebb adagú, más hígítású Pfizert kapnak. Ez az egyedüli jelenleg, amit Európa-szerte engedélyeztek a gyerekek számára. Az első adag után 3 hétre kaphatják a gyerekek a következő adagot, erre az időpontot is megkapják az oltás után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában