Országos Jótékonysági Vadászat

2021.12.29. 07:45

Jótékonyságból idén is jeles: Támogatást gyűjtöttek a megye vadászai (videó)

A Fejér megyei vadásztársadalom az idei Országos Jótékonysági Vadászaton is jelentős összeggel járult hozzá a cél eléréséhez: a megyei kórházak gyermekosztályainak támogatásához. Sokan voltak december 27-én, jelentős teríték felett szólalhatott meg a vadászkürt a program végén.

S. Töttő Rita

Schmidt Benedek Buda az OJV gyermekarca, szüleivel, Schmidt Józseffel és Nagypál Anitával az idei rendezvénye

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: S Totto Rita

Apróvadra vadászhattak Fejér megyében azok, akik december 27-én részt vettek az Országos Jótékonysági Vadászat (OJV) Kápolnásnyék környéki programján. Az esemény országos szinten is a magyar vadásztársadalom legjelentősebb karitatív rendezvénye, melynek támogatási összegeit a megyei kórházak gyermekosztályai kapják.

Az első években Fejér megye volt az egyetlen programhelyszín, ám a siker olyan jelentős volt, hogy kilépve a megszokott keretekből, minden megyébe elvitték, sőt már határokon túl is köttettek partnerszerződések.

Ám ezúttal is Fejér megye – azon belül is Kápolnásnyék környéke – volt az egyik legsikeresebb programhelyszín…

Az idei évben, 2021-ben Fe­jér megyében 160-an regisztráltak a rendezvényre, melyen közel 300 fácán és néhány szajkó került terítékre – mutatott a kápolnásnyéki Halász-kastély díszkertjében felvonultatott eredményre Schmidt József, az OJV Fejér megyei stratégiai partnere, aki Fejes László, az OJV Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjével együtt köszönte meg a Fejér megyei vadászoknak a sikeres programot. Ezt követően az ügyvezető folytatta, aki elmondta, hogy minden megyében jó vadászat zajlott – ahol az időjárás miatt nem kellett elhalasztani a rendezvényt. 

Fejes László (középen), az OJV ügyvezetője a vadásztársakat köszöntötte a Fejér megyei teríték előtt

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

– Mi is kell ahhoz, hogy ilyen vadásznap és méltó esemény végéhez érhessünk? Először is kell egy kiváló helyszín – ezért szeretnék köszönetet mondani a Velencei-tavi Kistérségért Alapítványnak, ugyanis ötödik éve biztosítják ezt a Fejér megyei viszonylatban is páratlan helyszínt számunkra. Túl azon, hogy egy csodálatos kastély újult meg itt Kápolnásnyéken, méltó helyszíne ez a vadászatnak sokadik éve. A Fejér megyei vadászélet egyik, ha nem a legeredményesebb helyszíne. Nincs tudomásom arról, hogy volna még olyan vidéki vagy városi helyszín, ahol vadászattal kapcsolatos, illetve vadász­esemény több rendeződne, mint itt a Halász-kastélyban. A másik, ami egy ilyen minőségi rendezvényhez kell, maga a csapat – fogalmazott az ügyvezető, aki a résztvevőknek és a szervezőknek is köszönetet mondott, kiemelve a Velencei-­tó térségében Kutai Gábor, Varga Ferenc, Kovács János és Jankovics Ervin segítségét és érdemeit, melynek köszönhetően a Fejér megyei vadászat ilyen színvonalon és eredménnyel végződhetett.

 

– Fejér megye minden évben élen jár a jótékonysági vadászat során, pontosan a mezőny elején. Mindent megteszünk, hogy ez a jövőben is így maradjon. Ezt csak veletek, közösen tudjuk megtenni – mondta a vadásztársaknak Fejes László.

 

A teríték körül máglyát gyújtottak, vadászkürt csendült, ezzel megadva az elejtett vadnak a végtisztességet. Az eseményen jelentették be, hogy Rékasi Csaba vadász festőművész alkotását, amely Széchenyi Zsigmond utolsó elejtett vadjáról, egy őzbakról készült – melyet a Zöld Erdő Vadásztársaság területén hozott terítékre –, helyi vadászok megvásárolták egymillió forintért. Ezt az összeget pedig az Országos Jótékonysági Vadászatnak ajánlották fel. A nemes felajánlást pedig újabb követte: a festményt a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum rendelkezésére bocsátották, így méltó helyre került. Az örömhírt árverés követte, melynek köszönhetően gazdára talált egy gyönyörű fotó, valamint egy egyedi, kézzel készített bőr vadásztáska is.

Vadászebek december 27-én a nagy munka után

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

– Elmondható, hogy fejlődött a jótékonysági vadászat, hiszen 34 vadászterületen rendeztük az idén – mondta Fejes László, hozzátéve: december 27-én 1100 résztvevővel és közel 150 támogatóval vágtak neki a napnak. S az eredmény hozta az elvárásokat: országos szinten a tavalyi és tavalyelőtti éveket elérő vagy meghaladó adományt fognak tudni nyújtani a kórházaknak: ez 35-40 millió forintot jelent. A három év együttes összegét tekintve pedig átlépték a 100 millió forintos támogatást. – Az eddig nyújtott adományainkkal a Fejér megyei kórház gyermek­osztályának legnagyobb adományozójává vált a magyar vadásztársadalom – közölte az ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában