Frissen Fejérből

2021.12.20. 07:46

Céltudatos magatartást tanúsítanak a kadétprogram résztvevői

Éppen katonai közelharcot és kézitusát gyakoroltak az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonáinak irányításával a székesfehérvári honvéd kadétképzésben résztvevő diákok, amikor Csizmadia Lajos főtörzszászlós, a szervezet vezénylőzászlósa látogatást tett náluk.

Gyimóthy Levente

Forrás: Dömsödi Richárd

A szemle során az SZC Árpád Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumában rövid eszmecserét folytatott Tóth Ágnes igazgatóhelyettessel a képzés menetéről és a felmerült aktuális kérdésekről, majd beszélgetésbe elegyedett a közel húsz fős 9/H. osztály diákjaival, akiket jótanácsokkal, katonai instrukciókkal látott el. 

A honvéd kadétokhoz a vezénylőzászlós nem ment üres kézzel, hiszen az ünnepekhez közeledvén az MH43 alakulata szeretett volna ajándékkal kedveskedni számukra. Már csak azért is, mivel az eltelt időszakban igen jól teljesítettek a már fiatalon is meglepően céltudatos, fegyelmezett, honvédekre jellemző magatartást tanúsító diákok.

Forrás: Dömsödi Richárd

A fehérvári MH 43. katonai szervezet 2021-től az Árpád Technikummal együttműködve, az intézmény kilenc, tíz és tizenegyedik évfolyamának honvéd kadét programjában résztvevő tanulói részére tart honvédelmi ismeretekből képzést. A tantervben a katonai közelharc és kézitusa, valamint az alaki kiképzés és a katonai angol mellett a tanév második felétől lövészet, eszközismeret, fegyverzettechnika is szerepel, elősegítve a Honvéd Kadét Program sikerességét.

A kadétok felkészítését blokkosított rendszerben bonyolítják le. A diákok, szakmai gyakorlat keretében nyáron már látogatást tettek az MH 43. ezred laktanyájában, ahol híradó (infokommunikációs) – vagyis - rádiókomplexum és vezetési szakági ismeretekkel bővítették tudásukat, de bepillantást nyertek a szervezet főnökségei, alegységei munkájába is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában