Frissen Fejérből

2021.12.14. 07:30

Állami gondozásban élő gyerekeknek gyűjtöttek a kodolányis diákok

Több mint 150 darab cipősdobozt és több száz csokit gyűjtöttek össze az állami gondoskodásban élő gyerekek számára a Kodolányi János Gimnázium tanulói.

Bagotai Zsanett

A kodolányis diákönkormányzat tagjai Mits-Kovács Eszter tanárnő vezetésével (j2) gyűjtötték össze az ajándékokat az állami gondoskodásban nevelkedők számára

Forrás: Bácskai Gergely

Az Ágota Alapítvány és a Szeged-Csanád Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató közös célkitűzése segíteni azoknak a gyerekeknek, akik – még ha átmenetileg is – szülők, családok nélkül maradtak. A „Válts egy csokit mosolyra kampány során rengeteg csokit és cipősdobozba csomagolt ajándékot juttatnak el az állami gondoskodásban élő gyermekek számára. Ehhez a nemes akcióhoz csatlakozott a fehérvári gimnázium.

 

– A Kodolányi János Gimnázium rendszeresen részt vesz hasonló kezdeményezésben, amelyek kiválasztásakor ragaszkodunk ahhoz, hogy gyerekek legyenek azok, akiknek segítünk. Nagyon-nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az iskola teljes közössége részt vesz idén is ebben a gyűjtésben, szemmel látható az intézményi aktivitás – mondta Csöngei Gabriella igazgatónő. 

A gyűjtést az iskola diák­önkormányzata koordinálta, Mits-Kovács Eszter tanárnő segítségével: – A diákok és segítőik önzetlenül, gondolkodás nélkül, pár nap alatt gyűjtötték össze ezt a hatalmas mennyiséget, amely tökéletes iskolapéldája tanulóink és munkavállalóink szociális érzékenységének, empátiájának és emberszeretetének. Szerencsére tanulóink sokkal szerencsésebb csillagzat alatt születtek, mint az érintett gyerekek, ennek ellenére átérzik és tudják, hogy családban élni nem adatik meg mindenkinek – fogalmazott ezzel kapcsolatban az iskola igazgatója. 

Hozzátette, bíznak benne, hogy valóban sikerül mosolyt csalniuk az árva gyerekek arcára.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában