Frissen Fejérből

2021.12.13. 14:08

Adományokat adott át rászoruló családoknak Tessely Zoltán

Nagyobb boldogság adni, mint kapni! Ez bizonyosodott be azon a vasárnapon is, amikor két, egészen más okok miatt nehéz élethelyzetbe került családhoz látogatott el Tessely Zoltán, a terület országgyűlési képviselője.

FMH

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A képviselő és a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatója, Macsek Lajos vitt nagy adag szeretetet és egy kisebb összeget a rárszoruló családoknak, ami remélhetőleg nagy segítség lesz számukra. 

Először Krausz György helyi Fidesz-elnök vezetésével Velencén jártak, a Tóbíró közben, a Sport Hotelben, ahol az édesanya három gyerekével kapott ideiglenes fedelet a feje fölé a Testnevelési Egyetem jóvoltából. Hatalmas próbatétel elé állította őket az élet, hiszen november elején teljesen leégett az egyébként eladás alatt lévő családi házuk. Ezen a helyzeten próbáltak picit enyhíteni: a Vérteserdő 200 ezer forintos adományával, amit kiegészítettek 100 ezer forinttal, így összesen 300 ezer forintot tudtak átnyújtani nekik. 

Másodjára Baracskára vezetett az útjuk, Szőlősy Attila polgármester kalauzolásával az Ábrahám-családhoz, akik szintén nehéz anyagi helyzetbe kerültek. Beteg gyermeküket a hét minden napján fel kell szállítani Pestre a Pető Intézetbe, mert csak ott van speciális óvoda. Sajnos a kisfiú születésekor oxigénhiányos állapotba került, ezért nagyon fontos számára az a napi 8 órás speciális fejlesztés, amit csak a fővárosban kaphat meg. Az apuka nem tud dolgozni, fel kellett adnia a munkáját, hogy a mindennapi szállítást meg tudják oldani, mivel az anyuka a második gyermeküket várja. Minimális bevételük van, ezért próbáltak segíteni nekik, 160 ezer forint pénzadománnyal. 

Mint lapunk megtudta, a Vérteserdő Zrt. a szarvasbőgő túrákból befolyt összeget ajánlotta fel a jótékony célokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában