Frissen Fejérből

2021.12.15. 07:45

A rászorulóknál gyakrabban üt ki tűz, a megelőzésért fogtak össze Fehérváron

Télen, különösen az adventtől vízkeresztig tartó időszakban megnő a lakástüzek száma. Legtöbbször nem a tűz okoz sérülést, hanem a felszabaduló füst vezet füstmérgezéshez, rosszabb esetben halálhoz.

Borsányi Bea

A tartós élelmiszerek begyűjtése is hetek óta tart már

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete ezért több év óta együttesen hívja fel a figyelmet a biztonságra, a tűzesetek megelőzésének módjára. A Vöröskereszt munkatársai ebben az időszakban a hátrányosabb helyzetben élők, a rászorulók részére készített adománycsomagokba idén is szórólap formájában teszi bele a katasztrófavédelem tűzmegelőzési felhívását. Mindezen felül, az együttműködés részeként a Vöröskereszt munkatársai az Országos Tűzmegelőzési Bizottság támogatásával idén is több füstérzékelőt és szén-monoxid-érzékelőt adnak át megyeszerte olyan családoknak, akik számára gondot jelent ezeknek a készülékeknek a megvásárlása. 

Farkas-Bozsik Gábor, a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője elmondta, a rászorulóknál gyakoribbak a lakástüzek, legtöbbször nyílt láng használatára, elektromos hibára, főzés közbeni figyelmetlenségre, dohányzásra, a fűtésrendszer hibájára vagy a tüzelő helytelen tárolására vezethetők vissza. 

Szücsné Szigeti Hedvig, a Magyar Vöröskereszt Fe­jér megyei igazgatója az akció kapcsán beszámolt arról is, hogy az adományok gyűjtése hetek óta tart, de van még lehetőség arra, hogy tartós élelmiszereket, tisztító-, valamint tisztálkodószereket vigyenek be a Vöröskereszt területi szervezeteihez. Az ilyen jellegű csomagokat ugyanakkor hétvégén a nagyobb áruházakban felállított gyűjtőpontokon is leadhatják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában