Nem szabad feladni!

2021.12.20. 07:00

A bicskei Poczik család legkisebb gyermeke agydaganattal küzd - Őket segítették adományokkal

A terület országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán többedmagával ismételten egy rászoruló családot segített adománnyal vasárnap délután. A Bicskén élő Poczik családhoz látogattak.

FMH

"Anyukám, nekem dolgom van, beszélnem kell az embereknek a Jóisten szeretetéről, jóságáról…” – mondta a súlyos betegséggel küzdő Balázs

Forrás: Ivanincs Imre

A képviselőtől megtudtuk, hogy a háromgyermekes család legkisebb gyermeke, Balázs hosszú ideje küzd, harcol az agydaganattal, és ahogy egyszer már sikerült neki – úgy reményei szerint –, ismét, ezúttal végérvényesen le fogja győzni a betegséget! 

– A fiatalember legkisebb lányommal járt együtt a Szent László Általános Iskolába, így különösen fontos volt számomra, hogy Macsek Lajossal, a Vérteserdő Zrt. vezérigazgatójával közösen vihettünk egy kis anyagi, s talán lelki segítséget is, hiszen nagyon fontos, hogy egy önhibáján kívül nagyon nehéz helyzetbe került család érezze, mindenki mellette áll és saját lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni. A Vérteserdő Zrt. szarvasbőgéstúrákból származó bevételének utolsó részletét vittük magunkkal, ami 200 ezer forint volt, ezt egészítettem ki 200 ezer forinttal, valamint tárgyi ajándékokat és a Természettudományi Múzeum kiállításaira szóló családi belépőjegyet is átnyújtottam a családnak. Bálint Istvánné polgármester és Némethné Horváth Nikoletta a bicskei önkormányzat Hátrányos helyzetű és nehéz sorsú emberekért közalapítványának 150 ezer forintnyi támogatását hozta magával – osztotta meg lapunkkal Tessely Zoltán. 

Látogatásuk során a fiatalember elmondta, hogy teljesen jól van, bár a sugárkezelések lefárasztják. Emellett jár a magánklinikára a 100 órás mozgásrehabilitációs kezelésre, ahol többféle robottal fejlesztik a mozgását, melynek köszönhetően a teljesen lebénult bal oldala felébredt, amihez kellett az ő akarata is. Már rövidebb távot is meg tud tenni mankóval! Édesanyja felidézte, hogy amikor Balázs legutolsó műtétje után kikerült az intenzív osztályról, azt mondta: „Anyukám, nekem dolgom van, beszélnem kell az embereknek a Jóisten szeretetéről, jóságáról, hisz Ő volt az, aki nekem segített és erőt adott, hogy sohasem szabad feladni az Istenbe vetett hitünket!” – tudtuk meg a képviselőtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában