Újabb lépéshez érkeztek

2021.12.03. 16:00

A béke és harmónia helye az új Barátok kávézó Fehérváron

Az egykori rendház felújításának részeként a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumnak otthont adó épületben kapott helyet egy új kávézó, amely a barátok és családok mellett a városba érkező zarándokok számára is a megpihenés lehetőségét adja. A helyiséget Spányi Antal megyés püspök áldotta meg.

Héjj Vivien

A Barátok névre keresztelt kávézót és teázót Spányi Antal megyés püspök áldotta meg csütörtökön délelőtt

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

A Magyar Szent Család nyomában zarándokút fejlesztése nyomán új, interaktív kiállításokban bővelkedő látogatóközpont épült a Lakatos utcában, valamint egyebek mellett sor került a püspöki palota rekonstrukciójára is. Megújult továbbá az egykori ferences rendház épülete, amely ma a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumnak ad otthont. 

– Ma már egy múzeum működése elképzelhetetlen kapcsolódó vendéglátás nélkül. Ezért idén nyáron egy hangulatos kávézót nyitottunk a múzeum földszintjén – fogalmazott Smohay András múzeumigazgató. 

A Barátok névre keresztelt kávézót és teázót Spányi Antal megyés püspök áldotta meg, kívánva, hogy a helyiség a béke, a harmónia és az egészség helye legyen. Beszédében a természeti értékek megbecsülését és védelmét, valamint a teremtett világgal való helyes bánásmód fontosságát emelte ki. 

– A Székesfehérvári egyházmegye teremtésvédelmi programja évről évre fejlődik, gazdagodik, s most egy újabb lépéshez érkeztünk – fogalmazott Spányi Antal. Hozzátette, a kávézó Barátok márkanév alatt megalkotott, gyógynövényekből készült termékeihez minden alapanyag Székesfehérvár környékéről származik, feldolgozásuk is helyben történik Lencsés Rita fitoterapeuta közreműködésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában