Frissen Fejérből

2021.11.21. 11:15

Többmilliós támogatás Vértesboglárnak

A Széchenyi 2020 Környezeti és energiahatékonysági operatív program keretében Vértesboglár község önkormányzata 2019-ben több mint hatmillió forintot nyert, amelyből megvalósította Klímatudatosság népszerűsítése Vértesbogláron című projektjét.

Borsányi Bea

Kiderült, a lakosok többsége szívesen tenne a környezet állapotának javításáért Vértesbogláron

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-archív

A támogatásnak köszönhetően idén novemberre elkészült a település helyi klíma­stra­tégiai terve, valamint számos klímatudatosságot erősítő, szem­léletformáló rendezvényt valósítottak meg. Ezek között tematikus előadások, figyelemfelhívó akciók, tájékoztató fórumok, az iskola diákjai részére tanulmányi versenyek és utak, valamint kézműves-foglalkozások is szerepeltek.

Kiderült, a lakosok többsége szívesen tenne a környezet állapotának javításáért Vértesbogláron
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap-archív

A projekt révén számos civil kezdeményezés is útjára indult. Ilyen a 2020 őszén megalakult Öko Baráti Kör, amelynek tagjai a helyi kisbolt számára bevásárló­zsákokat varrtak a műanyag zacskók kiváltására. Az is kiderült, hogy a vértesboglári emberek többsége szívesen tenne a környezet állapotának javításáért. Példa erre az Erőss Ildikó által életre keltett Fasorra fel! elnevezésű akció is, amelyről lapunk is beszámolt korábban.

Vértesboglár honlapján kialakítottak egy új aloldalt is Klímastratégia program elnevezéssel, amelyen minden lépés nyomon követhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában