Frissen Fejérből

2021.11.04. 07:15

Két beloianniszi utca is megújult

Szerda délután két utcát is átadtak a községben, erre az Athén utca és a Rákóczi utca kereszteződésében került sor. Míg az Athén utca a Magyar falu program keretén belül, addig a tőle némileg odébb eső Szeptember utca a belügyminisztérium hozzájárulásával újulhatott meg.

Déri Brenda

Tessely Zoltán és Papalexisz Kosztasz az átadón

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A község polgármestere, Papalexisz Kosztasz beszédében megköszönte az országgyűlési képviselő, Tessely Zoltán közbenjárását, mely által a felújítani kívánt 11 utcából így már hét került helyreállításra. Az Athén utca összesen 20 millió forintból szépülhetett meg.

Tessely Zoltán és Papalexisz Kosztasz az átadón
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A munkálatok során a könnyen kezelhető viacoloros megoldást választották, mely egy esetleges útburkolat-megbontás során könnyen visszaállítható. A képviselő elmondta, hogy az elmúlt években a település hat sikeres pályázatnak örvendhetett a Magyar falu programon belül, melyek által a jelen útfelújítás mellett járda épülhetett, közterületek ápolását segítő gép kerülhetett beszerzésre, támogatásban részesülhettek a civil és sportszervezetek, illetve két helyi üzlet is anyagi forrásokhoz juthatott.

– A Magyar falun túl érdemes még szót ejteni a belügyminisztérium segítségével helyrehozott Szeptember utcáról is, melyre 18 millió forintot biztosított a kormány. Ehhez Beloiannisz Önkormányzata további 2 millió forintos önerőt tudott hozzátenni, mely valóban egy képet mutat arról, hogy a gazdaság működik, mégpedig jól – mondta Tessely Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában