Frissen Fejérből

2021.11.16. 17:30

Készen állnak a télre a városgondnokság szakemberei

Téli útüzemeltetésre váltott a városgondnokság, hétfőn megtartották a karbantartáshoz szükséges gépek szemléjét is.

Baráth Eszter

Nagyobb mennyiségű csapadék esetén nincsen sok értelme a sózásnak

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A gépszemle kezdetén Májer László rendőr őrnagy a sofőrök figyelmét felhívta néhány fontos szabályra, majd ellenőrizte a járműveket. Bozai István városgondnok kiemelte, az alásózást többször alkalmazzák, ez viszont nem mindig a legjobb megoldás. Mint mondta, ennek az eljárásnak akkor nincs értelme, amikor nagyobb mennyiségű csapadékra lehet számítani, hiszen az lemossa a sót az aszfaltról, és csak a csatornába kerül. – Több mint kétezer tonna só van raktárainkban, ha szükséges, tudjuk használni – mondta Bozai István. Ugyanakkor az utak és a növények védelmében ehhez csak akkor nyúlnak, amikor tényleg szükséges.

Nagyobb mennyiségű csapadék esetén nincsen sok értelme a sózásnak
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Lángi Judit, a városgondnokság közlekedési divízióvezetője elmondta, a tisztítási és a síkosságmentesítési munkákat több ütemben végzik, de mintegy 24 óra alatt az egész városban végrehajtják.

A városgondnokság kollégái március 15-ig 24 órás ügyeletben állnak rendelkezésre. Munkájuk során több mint 300 kilométernyi közforgalmú járdát és körülbelül 340 kilométernyi közutat takarítanak. Így, mint mindenhol, alapvetően Székesfehérváron is az ingatlantulajdonosok feladata a házak előtti járdaszakaszok tisztán tartása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában