Arcanum

2021.11.29. 11:00

Fejér megye évfordulós emlékei november 29-én

V. Varga József

A nyugdíjak és a posta

A nyugdíjak szokásos kifizetési ideje egybeesik a karácsonyi ünnepekkel, ezért a zsúfoltság elkerülésére a nyugdíjak kézbesítését már egy héttel előbb, december 15-én megkezdik, s 20-áig, mire az ünnepek előtti levél „hajrá” megindul, mindenki meg is kapja járandóságát – írta 1961-ben ezen a napon a Fejér Megyei Hírlap. A posta intézkedései biztosítják, hogy mindenki megkapja az ünnepekre szánt küldeményeket. A karácsony hármas munkaszüneti nap lesz, ezért levelet szombaton, csomagot pedig vasárnap kézbesítenek utoljára.

Italboltból étterem

Megyeszerte arra törekszenek az általános fogyasztási és értékesítési szövetkezetek, hogy korszerűbbé és kulturáltabbá tegyék a vendéglátást. Elsősorban a régi italboltokat alakítják át. Viszont – mondják a községekben élők, de elsősorban a szövetkezeti tagok –, ha már egyszer modernizálunk, akkor tegyük lehetővé azt is, hogy ezekben a vendéglátóipari egységekben étkezni is lehessen – volt olvasható 50 éve a napilapban. Legutóbb Sárbogárd sárszentmiklósi részén lakók kérték ezt az ÁFÉSZ vezetőitől.

Az Ikarus fiataljai

Érzik és értik a fiatalok, hogy a székesfehérvári Ikarusban az ifjúsággal való törődés nem ünnepi eseményekhez, évfordulókhoz kapcsolódó tevékenység, hanem a mindennapi munka szerves része – az 1981-es év végi üzemi riport az ifjúsági parlament időszakában készült. A tanácskozáson huszonhatan mondták el véleményüket. Ahogy Balla Károly igazgató hangsúlyozta, a gyár másként nem is tudná munkáját szervezni, hiszen dolgozóinak 40,4 százaléka 30 éven aluli, akiknek alkotókészsége meghatározó. A jövőben is számítanak a fiatalok áldozatkész, példamutató tenni akarására. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában