Frissen Fejérből

2021.11.10. 07:05

Elkotorják – avagy téli üzemmódban a Közút

Nem sótlanok a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai: közösségi oldalaikon rendre reflektálnak az őket is körülvevő világra, legyen szó időjárásról és útmunkákról vagy filmekről.

FMH

November 10-től elkotorják Grafika: Magyar Közút Nonprofit Kft

Ismerős lehet az alábbi plakát – de mégsem. A Közút saját magára formálta az Elk*rtuk című mozi grafikáját, ami természetesen a közösségi oldalon kommentelőket is megmozgatta. „Ennyire megosztó témában lehet, hogy nem szerencsés viccesnek szánt képet kirakni, pláne, hogy évről évre arról szólnak a híradások, hogy 3 centi hó felett már nem igazán sikerül elkXtorni…”, írja az egyik, majd a másik: „Poén­szinten jó, de promónak…” Persze ott a másik véglet is: „A kreatívnak köszönöm az ügyfélélményt, egyben úthasználói dicséretben részesítem a Magyar Közút összes dolgozóját. Úgy gondolom, hogy abból a kevés összegből, ami a rendelkezésükre áll az üzemeltetésre, csoda, hogy működik valahogy az országos közúthálózat.”

November 10-től elkotorják
Grafika: Magyar Közút Nonprofit Kft

Bárhogyan is vélekednek olvasóink, a hivatalos közlemény alapján leírjuk: a „Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén is november 10-től kezdődően, az enyhe őszi idő ellenére, a jogszabályi előírások szerint az ország teljes területén téli üzemmódra, ezzel együtt 0–24 órás szolgálatra váltott.”

A közútkezelő mind a 94 mérnökségén feltöltötte a sótárolókat, ezenkívül pedig azokon a szakaszokon, ahol az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyobb a hófúvások előfordulási lehetősége, ott hófogó rácsokat és hálókat helyeznek ki, ez összesen 488 kilométernyi útszakaszt érint – értesültünk.

Amint oldalukon fogalmaztak: „újabb évaddal folytatódik a téli üzemeltetési időszak. A főbb szerepekben most is a két legnagyobb sztár lesz: az időjárás és az útviszonyok. A további szerepekben: 3712 szakember, 915 téli adapterekkel felszerelt nehézgépjármű, 158 önjáró hómaró, 160 rakodógép, 137 ezer tonna só, 1300 tonna kalcium-klorid, 2,9 millió liter kalcium-klorid-oldat, 20 ezer tonna érdesítőanyag, 488 km hófogó rács, 414 km telepített hóvédő erdősáv.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában