Frissen Fejérből

2021.11.11. 07:15

Elkészült a Radnóti utca aszfaltozása is Zámolyon

Átadták azt a mintegy 300 méteres útszakaszt, amelynek aszfaltozása október elején kezdődött. A Radnóti utca a falu egyik utolsó olyan utcája volt, amelyet eddig csak murva borított. A műszaki átadásra csütörtökön kerül sor.

Borsányi Bea

Sallai Mihály és Törő Gábor hordót is gurított

Fotó: Skobrák Dénes

A Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására című pályázatán közel 20 millió forintot nyert az önkormányzat, amihez 3,1 millió forint önerőt biztosított. Ebből az összegből újították fel a nagyjából 300 méter hosszú Radnóti utcát, ahol a munkák során a csapadékvízelvezetést is megoldották. Ez azért is volt égetően fontos, mert az Arany János utcából a csapadékvíz rendszeresen errefelé folyik, ám csapadékelvezető árok híján a víz korábban mindig az útfelületet mosta ki, ami miatt sokszor járhatatlanná vált a lejtős út.

Sallai Mihály és Törő Gábor hordót is gurított
Fotó: Skobrák Dénes

Ahogy azt Sallai Mihály polgármester az átadón – amelyen részt vett Törő Gábor országgyűlési képviselő is – elmondta, már csak a Fenyves utca vége és a Napsugár köz aszfaltozása van hátra. Ha ezek is elkészültek, kijelenthető, nem maradt olyan házakkal beépített utca Zámolyon, ami még nincs leaszfaltozva. Hogy erre mikor kerülhet sor, az egyelőre még kérdés, az önkormányzatnak mindenesetre szándékában áll ezeket is meglépni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában