Frissen Fejérből

2021.11.04. 12:59

Cser-Palkovics András: egyelőre nem írom elő az intézmények dolgozói számára a koronavírus elleni védőoltás kötelező beadatását

Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot.

feol.hu

Morges, 2021. január 11. A Pfizer és a BioNTech gyógyszeripari vállalatok koronavírus elleni vakcináját adják be egy asszonynak a svájci Morges kórházában kialakított oltóközpontban 2021. január 11-én. A svájci Vaud kantonban ezen a napon kezdték meg a koronavírus elleni védõoltások beadását. MTI/EPA-KEYSTONE/Laurent Gillieron

Forrás: MTI / EPA-KEYSTONE

Fotó: Laurent Gillieron

Cser-Palkovics András bejegyzésében beszámolt arról, hogy egyelőre nem írja elő az intézmények dolgozói számára sem a koronavírus elleni védőoltás kötelező beadatását az alkalmazás feltételének. Hozzáfűzte, hogy reméli, hogy a járványadatok változása nem teszi majd szükségessé ennek a döntésnek a későbbi felülvizsgálatát.

November 8-ától a bölcsődékben és óvodákban minden olyan személynek, aki nem az intézmény alkalmazottja, az épületbe való belépéskor kötelező a maszkhasználat és a kézfertőtlenítés (szülő, külső szolgáltató stb.). Az intézmények közös használatú helyiségeiben minden dolgozó számára kötelező a maszk viselése.

A szociális intézményekben az elmúlt héten több intézkedés is történt a maszkhasználatra, a látogatásra és a kijárásra vonatkozóan. Ezeket a következő időszakban is fenntartják.

A kulturális intézmények vezetőivel egyeztetések zajlanak, egyelőre az Önkormányzat várja az intézményeken belüli maszkviselés szabályaira vonatkozó szakmai javaslatokat. Ezekről később adnak tájékoztatást. Érvényben lévő intézkedés viszont, hogy a Szent István Király Múzeum valamennyi kiállítóhelyén kötelező a maszkhasználat.

A Városháza épületeiben hétfő óta kötelező a maszkviselés a külső látogatóknak, november 8-tól pedig a Polgármesteri Hivatal dolgozói számára is kötelező lesz maszkot viselni a közösségi helyiségekben.

A Székesfehérvári Egyházmegye is kötelezővé tette a maszkhasználatot.

Az idős pedagógusok és óvodapedagógusok jubileumi emlékdiplomáinak átadó ünnepségét a súlyosbodó járványhelyzetre tekintettel, az idősek védelme érdekében idén is elhalasztják.

Felújítás miatt november 8-tól ideiglenesen új helyre, az Ady Endre utca 2. szám alá költözik a Polgármesteri Hivatal Adóirodája.

További fontos információk a bejegyzésben olvashatók:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában